Aproape că am uitat că suntem în direct de dimineață, când am degustat bucatele aduse de invitatul nostru, Părintele Francisc Doboș. Preotul catolic a făcut un curs de bucătărie, ca să învețe credincioșii cum să facă post cu rost.
Postul catolic e ușor diferit de cel ortodox. Spre deosebire de postul ortodox, postul catolic cere abținerea de la carne și de la alimentele care conțin grăsimi animale. În schimb, li se permite să mănânce pește, ouă, lapte, brânză, smântână, vin și ulei.
L-am întrebat pe Părinte de ce a ales să urmeze un curs de arte culinare, ca orice samariteni curioși.
„Cristos făcea cele mai multe minuni la masă.” - Părintele Francisc Doboș
În direct la Pro TV, am prezentat tarta adusă de preot, un quiche Lorraine absolut spectaculos, cu care am făcut poftă unei țări întregi. A urmat, desigur și degustarea, pe care realizatory nu au putut să o excludă din emisiune. Am molfăit cu poftă câteva minute, timp în care Părintele, ca un adevărat lider spiritual, a cerut credincioșilor să nu oprească aparatele de radio, ci să aibă puțină răbdare, că nu e frumos să se vorbească cu gura plină.
Îi mulțumim Părintelui Francisc Doboș pentru că ne-a acceptat invitația și am dori să îi mai spunem „Săru’ mâna pentru masă!”.
Dacă ați dormit cu nerușinare de dimineață și ați pierdut emisiunea, o puteți asculta aici.