Rock News

E-an-na lansează „Fagure Negru", un cântec despre sentimentele complexe pe care le avem la pierderea unei persoane apropiate

Trupa tânără E-an-na a lansat piesa „Fagure Negru”. Single-ul e un extras din viitorul lor album, „Alveolar", care va fi lansat în primăvară. Piesa îi este dedicată lui Robert Cotoroș, fostul producător al formației care a decedat în urmă cu doi ani.

„Fagure Negru e un spaţiu de refugiu, de contemplare. Întunecat şi dulce în acelaşi timp, ne vorbeşte despre sentimentele complexe pe care le încercăm la pierderea unei fiinţe dragi. Nu există doar durerea sfâşietoare, ci există şi dulceaţa amintirilor plăcute, există conştientizarea că amprenta lăsată asupra lumii de către cei pe care-i jelim e un lucru important şi demn de luat în seamă. Cu aceste gânduri vine şi o anumită linişte interioară, o mulţumire tăcută pentru ceea ce a fost, atât cât a fost să fie.

 Piesa aceasta a fost scrisă cu gândul la Robert Cotoroș, care a fost un bun prieten şi excepţional producător al formaţiei. Am început să lucrăm împreună la „Fagure Negru" în 2019 şi vom preţui întotdeauna momentele pe care le-am petrecut la sala de repetiţii din Sibiu conturând forma piesei", declară Andrei Oltean, solistul trupei.

Artwork-ul, mixul și masterul piesei sunt realizate de basistul trupei Dragoș Geomolean.



 

Cine sunt E-an-na?!

Trupa a luat naștere în 2015, iar primul lor album a ieșit în 2016. Cei șapte membri care formează E-an-na au reușit să adune o bază numeroasă de fani din toate colțurile Europei prin felul lor unic de a îmbina instrumente și elemente din muzica folclorică cu modern metal, rock alternativ și folk.  

Din 2020, trupa s-a decide să spargă barierele muzicale lansând piese din diferite zone experimentale. Acest lucru s-a concretizat prin două EP-uri fundamental diferite, lansate în 2021: „Fascinathanatango”, un EP avant-gardist de tango-uri, și „MLR”, un EP care în care trupa vorbește despre faptul că dragostea pentru muzică și artă nu trebuie cenzurată.

La sfârșitul lunii octombrie, formația a lansat o campanie de crowdfunding pentru următorul lor album, programat să apară în primăvara anului viitor. În doar 48 de ore, aceștia și-au atins targetul de 10.000 de lei, însă pot fi susținuți în continuare aici

Pe E-an-na îi puteți vedea live pe 30 noiembrie în Sibiu la Oldies Pub, pe 1 decembrie în Cluj-Napoca la /FORM Space, iar pe 2 decembrie la clubul Quantic din București.

 

E-an-na înseamnă:

- Andrei "Solomonar" Oltean - voce, fluiere, cimpoi, acordeon

- Andrei Piper - chitară

- Dragos Geomolean - chitară bass

- Ioana Popescu - clape

- Ovidiu "Cio" Ban - chitară

- Paul Cristian - tobe

- Roxana Amarandi - voce, vioară