Andrei „Odoamne” Pascu ne-a vizitat la cafelutsă

Primul campion de E-Sports din România venit de dimineață la Morning Glory pentru a ne dezvălui secretele industriei

Share

Am vorbit de dimineață cu Andrei Pascu, nume de cod Odoamne, primul român campion internațional la „Leage Of Legends”, „LoL” pentru cunoscători. El ne-a povestit ce înseamnă viața de sportiv electronic și cum se țin campionatele internaționale de League. 

„Sunt foarte recunoscător că sunt plătit pentru pasiunea mea.” – Andrei „Odoamne” Pascu

Andrei are „base” (locuiește) în Berlin, unde, împreună cu echipa lui, se antrenează intens în fiecare zi. Jucătorii dispun de antrenori de joc, antrenori de fitness și psiholog, iar o zi obișnuită de lucru durează în jur de 12 ore. Una dintre curiozitățile lui Răzvy, printre altele, a fost felul în care se desfășoară un campionat. Odoamne ne-a povestit că echipele joacă în săli cu public, cu o capacitate de vreo 300-400 de „minioni” (persoane), însă majoritatea publicului, în medie de 400.000 de capete, se află în fața calculatorului, acasă. Normal că a fost întrebat și de obiceiurile alimentare. Campionii au bucătar și nutriționist la sediu, care îi ajută să rămână „OP” („over powered” – în formă demențială). 

Invitatului nostru i-am dat „stun” (l-am surprins) când l-am întrebat dacă are vreun „support” (o prietenă). Poate își va găsi pe cineva care să stea cu el pe „bot” (zonă de pe harta jocului). Sunt puține femei care joacă într-o ligă profesionistă, așa că, doamnelor și domnișoarelor, majoritatea campionilor sunt singuri și, la ce program au, nu au timp să vă înșele. Deci, dați „gank” (săriți pe ei) cu încredere! 


Sfatul lui Odoamne pentru toți care visează să devină campioni internaționali de sporturi electronice este: „Să nu încercați să deveniți gameri profesioniști”. Se referă, desigur, la faptul că ar trebui să ne bucurăm de jocuri și să avem o viață echilibrată, pentru că, altfel, riscăm să încasăm o „ultimată” (să fim dezamăgiți).

Nimeni nu a fost „AFK” („away from keyboard” – nu a lipsit) în organizația de bază dimineață. Colegul nostru, Claudiu Cîrțînă, a făcut o demonstrație în studio de voce pentru cele două personaje din joc pe care le-a dublat pentru varianta românească, Pike și Galio. 

Andrei, mulțumim că ai fost alături de noi la Morning Glory, „GG” („good game” – bine jucat)! La finalul ediției, ne-am dat și noi „back” (v-am spus „la revedere!”), dar ne dăm „recall” (vă vom spune „bună dimineața!”) mâine. Vă urăm să fiți cât mai „feedați” (să aveți o zi binecuvântată) azi! 

Morning Glory - 10.11.2022 - invitat Andrei Pascu, aka Odoamne

Morning Glory cu Răzvan Exarhu, 01:47:29
Podcast


Share