#PieseleVieții

#PieseleVieții Teodorei Moroșanu de la Rockabella. Trupa a lansat single-ul „Invulnerabili” care precedă noul album

Am vorbit cu Teodora Moroșanu despre „Invulnerabili”, noul single Rockabella, și despre albumul pe care îl vor lansa luna viitoare. Am jucat și #PieseleVieții, așa că după noul single Rockabella, vă încurajez să ascultați și playlistul care o definește pe Teodora!

„Invulnerabili” este modul în care Teodora Moroșanu alături de colegii ei din Rockabella au ales să ne anunțe oficial că urmează să auzim cât de curând noul album al trupei. Aceștia își vor lansa cel de-al treilea material discografic printr-un concert în Clubul Control din București pe data de 9 decembrie. 

Videoclipul piesei prezintă muzicieni, artiști, dansatori sau fani ai trupei care, inspirați de noul cântec, au ales o formă de artă prin care să își exprime gândurile și emoțiile. Printre invitați se numără Doru Trăscău, Dan Byron, Cornel Ilie.

Până auzim noul album Rockabella luna viitoare, vă încurajez să ascultați „Invulnerabili”, despre care Teodora a declarat într-un comunicat de presă din partea trupei: „Am scris Invulnerabili într-o perioadă în care am hotărât să nu mai răspund cu "bine" la întrebarea "ce faci" decât dacă e adevărat, iar asta, în loc să mă îndepărteze de oamenii din jurul meu, m-a apropiat și mai tare. De acolo ideea că invulnerabilitatea stă în sinceritate.”


Eusebiu Tudoroiu: Noul album Rockabella vorbește despre puterea de a merge mai departe și a fost compus în una dintre cele mai grele perioade ale fiecăruia dintre voi. În ce găsești tu puterea de a merge mai departe?

Teodora Moroșanu: Sursele mele de putere sunt fiul meu Vladi și soțul meu Bogdan (Moro). Pentru că am iubirea și susținerea lor necondiționată, pot din când în când să mă refugiez în muzică, în pictură sau în ce formă de artă mă cheamă la momentul respectiv.


E bagajul trecutului o cutie cu amintiri sau o povară care ne împiedică să mergem mai departe?

 Ambele și uneori mai mult decât atât. Când pleci într-o călătorie, bagajul pe care-l iei cu tine poate să fie foarte greu și în același timp absolut necesar. Trecutul nu poate fi schimbat,  viitorul încă nu există, iar lentila prin care le privim pe ambele e creată acum, în prezent. Ce facem cu lentila asta, e decizia noastră.


Cu ce îți dorești să plece oamenii care vor auzi acest nou album după un concert sau pur și simplu după ce-l ascultă acasă sau în mașină?

Aș vrea ca oamenii să se simtă văzuți și să se recunoască în poveștile de pe album. Aș vrea ca fiecare om să ia din muzica asta ceea ce simte că-i trebuie. Iar de la concert mi-aș dori ca oamenii să plece inspirați și plini de curaj.

 

Ce aduce nou și diferit 'Invulnerabili' față de ce au auzit fanii Rockabella până în acest moment?

“Invulnerabili” e un cântec luminos, un val de energie. În albumele anterioare, muzica noastră era mai degrabă o contemplare, o întoarcere spre interior. “Invulnerabili” este o acțiune, un salt în necunoscut.



#PieseleVieții Teodorei Moroșanu


Prima melodie pe care ți-o amintești.

„November Rain” - Guns’n’Roses


Prima melodie de care te-ai îndrăgostit.

„The Severed Garden” (Adagio) - The Doors


Primul album pe care l-ai cumpărat.

 „Revelations” - Audioslave


Primul concert la care ai fost.

Vama Veche, în parcul Cișmigiu


Piesa pe care o putem considera un guilty pleasure.

Da, „Hotline Bling” a lui Drake.


Melodia care te face să dansezi.

„The Roots” - Seed


Melodia care te face mereu să plângi.

„Breathe me” - Sia


Melodia care nu îți iese din cap.

„Unholy” - Sam Smith. Dau vina pe TikTok.


Melodia (poate fi și artistul) la care alegi să dai skip.

Orice de la Ariana Grande


Albumul care ți-a schimbat viața.

The Doors – „Soundtrack Album”


Melodia cu care te-ai trezi zilnic.

Momentan, „Movement” – Hozier. Dar asta se schimbă periodic.


Piesa care te definește.

„Heavy in your arms” - Florence + The Machine