Rock News

5 piese legendare ale lui Bryan Adams

Cu ocazia aniversării de 63 de ani a lui Bryan Adams, amintim cinci piese remarcabile din repertoriul faimosului artist canadian

Unul dintre cei mai bine-vânduți artiști din toate timpurile împlinește astăzi 63 de ani. Bryan Adams s-a remarcat în carieră  prin vocea cu un timbru atât de special , fiind considerat unul dintre cei mai buni soliști live din lume, iar astăzi ne amintim de cele mai populare piese pe care le-a cântat vreodată.

1. „Summer of ‘69”

Imnul verii și al nostalgiei este una dintre cele mai faimoase piese ale lui Adams. Ne aduce aminte de tinerețe, de serile de vară, pe care le pierdeam făcând tâmpenii cu prietenii cei mai buni, și, desigur, de prima pereche de ochi de care ne-am îndrăgostit. Piesa nu lipsește din playlist-ul meu de petrecere, iar de fiecare dată când se cântă în  boxă, toți apropiații mei o iau razna. Piesa a supraviețuit timpului și, iată, încă apropie oamenii și ne trezește sentimente adolescentine. 


2. „Please Forgive Me”

Cine nu a trecut printr-o despărțire ascultând piesa asta cu șervețelul la nas, înseamnă că nu a trecut prin ea cum trebuie. Balada de dragoste emoționantă a atins milioane de inimi îndurerate, și nu numai, de la lansarea din 1993, până acum. În imaginația mea, piesa a fost scrisă pentru ca doi îndrăgostiți, momentan despărțiți, să se împace dansând un vals stângaci pe melodia asta. Ori sunt eu prea dramatică, ori am reușit să dau inimilor frânte o idee. 


3. „(Everything I Do) I Do It For You”

Îmi este imposibil să îmi imaginez cam de câte ori a fost piesa asta dansul mirilor sau câți părinți le cântau bebelușilor înainte de culcare „(Everything I Do) I Do It For You” . Este imposibil să nu recunoști piesa de la prima notă de pian, iar versurile vorbesc despre o dragoste intensă, pentru care meriți să faci sacrificii. Este încă o baladă care a traversat vremurile și rămâne una dintre cele mai frumoase melodii de dragoste.


4. „All For Love” – în colaborare cu Sir Rod Steward și Sting

Ce poate fi mai frumos decât un cântec cu armoniile poate celor mai frumoase voci bărbătești de rock? Greu de spus. Combinația incredibilă, pe care o alcătuiesc cei trei artiști în această piesă, te dă pe spate. Din nou, vorbim despre o piesă de dragoste, așa cum reiese din titlu. Mi se face pielea de găină ascultând felul în care cei trei mari muzicieni își îmbină talentele. Compoziția superbă de baladă rock, versurile și armoniile sunt neasemuite. 


5. „Run To You”

Povestea versurilor din „Run To You” tratează subiectul infidelității și este cântată din perspectiva unui bărbat care declară că va continua să "alerge" la amanta sa seducătoare în detrimentul partenerei sale credincioase. Sunetul este acela de rock caracteristic anilor 1980, cu solo-uri curate de chitară, puțin sintetizator și ritmul clasic al rockului vremii. Este atât de antrenantă și bine-scrisă, încât nu ne-o mai putem scoate din cap de atunci. 


Bryan, îți urăm un sincer „la mulți ani”!