Rock News

5 lucruri despre Three Days Grace pe care probabil nu le știai

Three Days Grace urcă pe scena Arenelor Romane duminică, 2 octombrie. Iată câteva lucruri pe care poate nu le știai despre rockerii canadieni.

Concertul pe care Three Days Grace urmează să-l susțină duminică, 2 octombrie, la București face parte din turneul de promovare al celui mai noul album al lor. Discul se numește „Explosions” și a fost lansat în luna mai. „Explosions" este cel de-al șaptelea material discografic din cariera trupei canadiene. Invitații speciali ai show-ului sunt americanii de la 10 Years.

 

Până la concertul de duminică, iată câteva aspecte despre trupa canadiană de rock pe care probabil nu le cunoșteai până acum:

 

1. Trupa avea un alt nume când a debutat. 

Trupa a debutat inițial în anul 1992 sub numele de Groundswell și  era formată din Adam Gontier, solist, Neil Sanderson, toboșar, Brad Walst, basist, Phil Crowe, chitară principală, Joe Grant, chitară secundară, pe vremea când erau în liceu. Aceștia au scos un singur album intitulat „Wave of Popular Feeling”, în anul 1995, în urma căruia se și despart. Gontier, Sanderson și Walst s-au reunit în 1997 și au format Three Days Grace.

 


2. De unde vine numele Three Days Grace.

Conform solistului Adam Gontier, numele are sensul unei urgențe de a te reabilita. Întrebarea din spate fiind dacă ar putea cineva să își schimbe viața atunci când ar mai avea la dispoziție doar trei zile. 

 

3. Canadienii de la Three Days Grace au jucat în film. 

Membrii trupei și-au făcut debutul în film în 2004 cu „Raise Your Voice”. Producția americană este un musical pentru adolescenți regizat de Sean McNamara și cu Hilary Duff în rolul principal. Formația a avut o apariție specială, componenții jucându-se chiar pe ei înșiși și cântând piesele „Are You Ready” și „Home”.


 

4. Cea mai cunoscută piesă a lor face în curând 20 de ani. 

Cea mai cunoscută piesă a celor de la Three Days Grace este „I Hate Everything About You”, conform Spotify, unde a fost ascultată de aproape 526 de milioane de ori. Melodia a fost un succes chiar de la apariția sa din 2003, fiind unul dintre motivele pentru care albumul trupei de debut, pe care este inclusă, a devenit celebru într-un timp foarte scurt. 


 

5. Au fost inspirați de trupe legendare ale rock-ului. 

Membrii trupei au fost puternic influențați de rock-ul specific anilor ’80-’90  în Seattle. Printre trupele care i-au inspirat se numără Alice in Chains, Nirvana și Soundgarden. În DVD-ul „Live At The Palace”, trupa le aduce un omagiu cântând cover-uri după „Rooster” de la Alice in Chains și „Hey Man Nice Shot” de la Filter.  


 

Fanii Three Days Grace sunt așteptați duminică, 2 octombrie, la meet and greet de la 18.00. Americanii de la 10 Years vor încinge atmosfera cu un show de deschidere de la 20.00, urmând ca rockerii canadieni să urce pe scenă la 21.15. Biletele se pot achiziționa de pe platforma iabilet.ro iar mai multe detalii despre program și regulile de acces sunt disponibile pe RockFM.ro