Rock News

Concertul omagial Taylor Hawkins: Membri Metallica, Queen, Skid Row, Rage Against the Machine și 17 000 de spectatori și-au adus aminte de bateristul Foo Fighters

Pe parcursul a șase ore, legende rock, vedete pop, comedianți și trupe proaspăt formate și-au unit forțele pe scena Kia Forum din Los Angeles pentru a celebra viața și cariera bateristului Foo Fighters, Taylor Hawkins. Hawkins a murit în martie.

Concertul de ieri a avut printre invitați multe dintre cele mai mari nume ale muzicii rock, heavy metal și pop. Printre muzicienii care au apărut la evenimentul din Los Angeles s-au numărat Brian May și Roger Taylor de la Queen, Nikki Sixx și Tommy Lee de la Motley Crue, Matt Cameron și Kim Thayil de la Soundgarden, Chad Smith de la Red Hot Chili Peppers, Wolfgang Van Halen, Josh Homme - Queens Of The Stone Age, Brad Wilk de la Rage Against the Machine sau Geddy Lee și Alex Lifeson de la Rush.

Dave Grohl, Krist Novoselic și Pat Smear au format o nouă trupă cu Kim Thayil și Matt Cameron de la Soundgarden pentru două coveruri după clasice Soundgarden, cu Taylor Momsen de la The Pretty Reckless la voce.


Basistul Black Sabbath, Geezer Butler, bateristul Metallica, Lars Ulrich și fostul solist Skid Row, Sebastian Bach s-au alăturat lui Dave Grohl și unora dintre colegii săi de trupă pe scenă, la concertul tribut al Taylor Hawkins de ierpentru a interpreta două clasice de la Sabbath: „Paranoid” și „Supernaut”. 


Concertul omagial de ieri a început cu o interpretare acustică a „Hallelujah” a fiicei lui Grohl, Violet. Aceasta a fost urmată de un scurt set de la Foos, Travis Barker (Blink-182) și Joan Jett, care au interpretat două dintre cele mai mari hituri ale acesteia din urmă din anii '80.


Mai târziu, Miley Cyrus a făcut echipă cu Foo Fighters și Def Leppard pentru o versiune extinsă a hitului lui Def Leppard din 1983, „Photograph”, în timp ce Justin Hawkins a urcat pe scenă cu proiectul secundar al defunctului toboșar de la Foo Fighters, The Coattail Riders, pentru a interpreta un patru melodii.



Lui Geddy Lee și Alex Lifeson de la Rush li s-a alăturat bateristul Tool, Danny Carey, pentru instrumentalul „YYZ”, una dintre melodiile de căpătâi din discografia Rush. Cu Carey în spatele tobelor, nu putem decât să ne gândim cum ar fi o reuniune Rush. Desigur e un vis, Lifeson renunțînd la orice posibilă reuniune și declarând în 2021 că „nu există nicio posibilitate că Rush să mai existe vreodată”.


Pink cu Foo Fighters și Queen au interpretat împreună un cover al Queen,„Somebody To Love” – melodia pe care Hawkins a interpretat-o și el ​​de-a lungul anilor, preluând partea de voce. 


Spre finalul show-ului, Foo Fighters l-au întâmpinat și pe Dave Chapelle pe scenă pentru un nou cover după „Creep” de la Radiohead, la fel ca la concertul lor uriaș la Madison Square Garden din New York de vara trecută.