Rock News

Roger Waters, scrisoare deschisă către Putin după ce Polonia a anulat concertele muzicianului

Roger Waters a postat pe conturile sale online o scrisoare deschisa pentru Vladimir Putin în care ii cere sa nu folosesca armele nucleare. Mesajul vine la scurt timp după ce concertele sale din Polonia, programate pentru primăvara viitoare, au fost anulate din cauza comentariilor pe care muzicianul le-a făcut vis a vis de războiul din Ucraina.

Aseară, conturile lui Roger Waters au fost updatate cu un mesaj video către Putin, cu video-ul "Make love, not war", celebrul mesaj pacifist al generației hippie.


„În primul rând, ați dori să se pună capăt acestui război? Dacă mi-ați răspunde "Da, va rog", asta ar face imediat lucrurile mult mai ușoare. Dacă ați spune: "De asemene, FederațiaRusă nu mai are nici un interes teritorial in afară de securitatea oamenilor vorbitori de limbă rusa din Crimeea, Donețk și Lugansk". Și asta ar ajuta", scrie Roger Waters.

Mesajul, mult mai mare, vine în contextul scandalului provocat de anularea concertelor Roger Waters din Polonia, artistul și organizatorii acuzandu-se reciproc pentru inițiativa. Roger Waters a fost deranjat după ce a văzut comentarii la scrisorile sale către prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, unde internauții se întrebau de ce s-a adresat doar unei părți.