Rock News

O nouă versiune a „November Rain” pe viitorul box-set „Use Your Illusion”, remasterizat

Guns N' Roses relansează albumele „Use Your Illusion” I & II din 1991 în versiune remasterizată de înaltă rezoluție pe 11 noiembrie.

Edițiile Super Deluxe 7-CD + Blu-ray și 12-LP + Blu-ray includ 63 de piese nelansate anterior extrase din concertele din era „Use Your Illusion” din 16 mai 1991, la Teatrul Ritz din New York și 25 ianuarie 1992, la Thomas & Mack Center din Las Vegas. Blu-ray-ul include un film al show-ului din New York plus un videoclip live pentru „You Could Be Mine”.

Compilația va include o nouă versiune a melodiei clasice a trupei „November Rain”.

Compozitorul Christopher Lennertz, nominalizat de două ori la Emmy și cu o experiență impresionantă în film, televiziune și jocuri video, a fost responsabil pentru aranjamentul noii interpretări, cu o orchestră de 50 de muzicieni.

Pe de altă parte, Steven Wilson, liderul grupului rock englez Porcupine Tree, a mixat această nouă versiune. Wilson a remixat mai multe albume ale artiștilor de rock clasic în trecut, inclusiv reeditările trupelor King Crimson, Led Zeppelin, Jethro Tull, Yes, Rush, Roxy Music, Black Sabbath și Kiss. 

„November Rain” a fost una dintre cele mai de succes piese de pe albumul trupei din 1991, „Use Your Illusion I”. Până în ziua de azi, videoclipul a depășit 1,9 miliarde de vizualizări pe YouTube.