Rock News

Chitaristul Soilwork, David Andersson, a murit la 47 de ani

Andersson s-a alăturat oficial Soilwork în 2012, ca înlocuitor al lui Peter Wichers. Înainte de a deveni membru al trupei, Andersson a făcut turnee alături de formație din 2006. De asemenea, a cântat cu The Night Flight Orchestra alături de solistul Soilwork, Björn „Speed” Strid, împreună înregistrând șase albume de studio, ultimul „Aeromantic II” din 2021.

Nicio cauză a morții nu a fost dată publicității.

Trupa a făcut ieri anunțul:

„Suntem profund întristați astăzi, când aducem vestea groaznică a dispariției lui David Andersson. El a fost unic și un om genial în multe. A fost chitaristul nostru de mai bine de 10 ani și a avut un impact major asupra călătoriei muzicale a Soilwork. Din păcate, alcoolul și problemele de sănătate mintală l-au îndepărtat de noi. Ne va fi dor de el și vom continua să purtăm moștenirea muzicală din care a făcut parte”. 

Cel mai recent album Soilwork este „Övergivenheten” și a apărut pe 19 august.

Trupa suedeză Soilwork a fost formată la Helsingborg în 1995. După două albume foarte apreciate, „Steel Bath Suicide” (1998) și „The Chainheart Machine” (1999) la Listenable Records, Soilwork s-a alăturat casei de discuri Nuclear Blast în 2001. A continuat să scoată albume de succes în mod regulat și a făcut turnee în America de Nord, Europa, Australia și Japonia. Unele dintre cele mai importante momente au inclus Ozzfest, alături de headlinerii Black Sabbath și Iron Maiden și un turneu pe arene cu Lamb of God și Killswitch Engage.

Foto: Getty Images/ Guliver.