Rock News

Solistul Joe Elliott (Def Leppard), despre îngrijorările trupei în era grunge

Joe Elliott a spus că și-a făcut un bilanț al carierei înainte ca Def Leppard să cânte un spectacol în orașul natal în timpul erei grunge.

În ciuda provocărilor perioadei, trupa era împreună de 15 ani când a susținut un spectacol pe stadion la Sheffield, în 1993. Într-un interviu recent acordat Goldmine, solistul a spus că a fost momentul în care a început să renunțe la a se mai îngrijora de longevitatea grupului și a explicat contextul.

„Când ne-am format, Beatles erau despărțiți de doar șapte ani”, a explicat el. "Zeppelin era încă împreună. The Who era încă în formula inițială de patru. Sweet încă cânta, știi. Adică, Slade încă cânta. Bolan (Marc Bolan - solistul T Rex - n.r.) murise de doar un an. Bowie tocmai ieșea din perioada Berlin. Era o lume total diferită. Și toți acești artiști cu care creșteam tocmai începeau să se dezintegreze sau să se despartă, cu excepția celor de la Stones și de la Who... Punk-ul a preluat controlul. Era o altă lume".

El a adăugat că grupul nu a discutat niciodată acest aspect pentru că pe vremea când a început obiceiul era ca o trupă să exista 5-10 ani, nu existau pe acea vreme trupe de rock cu 40 de ani în spate. „Nu exista nicio trupă în 1977 care se formase în 1937. E ridicol. Știi, asta era înainte de a izbucni războiul".

Trupa s-a întors cu un concert în Sheffield, la 15 ani de la formare, în 1993, cântând în fața familiei, prietenilor, fostilor colegi de școală. Elliot continuă că acela a fost momentul în care și-a dat seama că nu are de ce să fie îngrijorat: „Uau, cred că putem face asta atâta timp cât vrem să facem asta.”

Atitudinea lui Elliott față de longevitatea grupului se poate vedea și în cel mai recent album al trupei, „Diamond Star Halos”, care a fost înregistrat în perioada de izolare.