Rock News

Arctic Monkeys lansează albumul „The Car” pe 21 octombrie

Britanicii de la Arctic Monkeys se pregătesc să lanseze pe 21 octombrie albumul „The Car”. Solistul, Alex Turner, a făcut dezvăluiri despre noul disc într-un interviu exclusiv pentru publicația „The Big Issue”.

Vești bune pentru fanii Arctic Monkeys. După concertul incendiar pe care l-au avut luna aceasta, la noi în țară, britanicii au anunțat data oficială la care vom putea auzi noul lor album. Să-ți vezi preferații și la scurt timp să primești și un nou album de la ei. Ce poate fi mai frumos pentru un fan?!

 

Solistul trupeiAlex Turner, a făcut dezvăluiri în exclusivitate despre cum va suna cel de-al șaptelea album Arctic Monkeys. „The Car” va prelua lucrurile, în termeni muzicali, de unde le lăsase precedentul disc, „Tranquility Base Hotel & Casino”. Totuși, latura SF nu se va mai regăsi în stilul lor, de această dată. „Ne-am întors pe Pământ.”, a spus Turner.

 

„Cred că, pe acest disc, am ajuns mai aproape de o versiune îmbunătățită a unui sound dinamic general”, a spus el pentru „The Big Issue”. „Corzile de chitară sunt elementul care intră și iese din focus în permanență pe acest album, ceea ce a fost o alegere asumată și sperăm că fiecare element va avea propriul lui rost. Există pasaje care scot trupa în evidență și pasaje în care corzile de chitară sunt elementul central.

 

Albumul este produs de James Ford, care lucrează neîntrerupt alături de Arctic Monkeysîncă de la lansarea albumului „Favourite Worst Nightmare”, din 2007. Mare parte din înregistrări au avut loc într-o fostă mănăstire transformată, din zona rurală Suffolk, în estul Angliei. „Sunt o grămadă de albume Led Zeppelin și Stones pe care le-au înregistrat la țară și pe care le-au dus apoi în alte părți pentru a fi aranjate și mixate.”, a mai adăugat Alex Turner.

 

„The Car” va conține următoarele piese:

1. There’d Better Be A Mirrorball

2. I Ain’t Quite Where I Think I Am
3. Sculptures Of Anything Goes
4. Jet Skis On The Moat
5. Body Paint
6. The Car
7. Big Ideas
8. Hello You
9. Mr Schwart

10.Perfect Sense