Rock News

Rachelle Jeanty, percuționista care cântă de la 4 ani, concertează la Sighișoara Blues Festival 2022

Pe Rachelle Jeanty o vom vedea la Sighișoara Blues Festival în prima seară, vineri 9 septembrie de la 20:00, în Piața Cetății.

Cu origini în Caraibe, ritmul este a doua natură a lui Rachelle. Ajunge pe scenă la vârsta de patru ani, în trupa de dans a tatălui ei, iar aceste ritmuri puternice i-au dat lui Rachelle renumitul simț al groove-ului.

După începuturile timpurii pe scenă, în studio și la televiziune cu artiști locali din Quebec, Rachelle a fost văzută și abordată de Celine Dion. După un concert-audiție în fața a 30 000 de persoane, a fost cooptată în trupa de backing vocals a lui Celine. A urmat apoi un turneu mondial în care a cântat și dansat timp de doi ani alături de superstarul canadian. De asemenea, a apărut alături de Celine în emisiuni TV moderate de Jay Leno sau David Letterman. Alte vedete importante au colaborat cu Rachelle în calitate de coregraf și vocalist șef în turneele lor. 

Ca artist solo, Rachelle a lansat patru albume, dintre care - D'Âme Soul – în franceză, limba ei maternă. În 2012, Rachelle Jeanty a fost invitată să cânte la Organizația Națiunilor Unite din New York. În anul următor, „Vienna Boys Choir” au invitat-o pe Rachelle sa cânte alături de ei, live și în studio, piesa „Oh Mary, don’t you weep!”. Acest cântec apare pe albumul lor de Crăciun „Songs for Mary”

În 2021, Jon Sass, un virtuos al tubei, a integrat-o pe Rachelle în „Destiny Band” ca vocalist principal și percuționist. Împreună au cântat la Saalfelden Jazz Festival, la clubul de jazz Porgy &Bess din Viena și pregătesc o nouă serie de concerte în toamna acestui an.

Astăzi este percuționistă a maestrului african Balafon Moussa Coulibaly, a trupei de jazz afro-caraibean „Les Colorés”, a trupei electro-house „Zeitgeist” și bateristă a duetului ei de suflet spiritual RAYAH www.rayahmusiclove.com.

Amănunte despre programul complet și bilete găsiți pe www.blues-festival.ro.