Rock News

Cristian Popescu (Lupu’ cel Rău), despre metal: „Un pic de rebeliune, o picătură de libertate, niște încăpățânare, un strop de frondă, un iz de înțelepciune”

Trupa constănțeană Lupu’ cel Rău care cântă, după cum se autodescrie „heavy-metal melodic cu accente moderne”, este una dintre formațiile pe care le vom vedea live în seara rock de la KIMARO 2022. Alături de ea, pe aceeași scenă, în seara de 14 august, vor concerta Bucovina și Timpuri Noi.

Îi cunoaștem pe Lupu’ cel Rău de la multele apariții la festivalurile Seawolves Bike Fest, MotoDelta Tulcea, Iubim două roţi sau Maximum Rock Fest, dar și de la ONE! Festival, de acum câțiva ani, de la Constanța, unde au vorbit cu colegul nostru Cristian Hrubaru despre prezența lor acolo.

Astăzi am stat de vorbă cu basistul grupului, Cristian Popescu, care ne-a spus ce le-a venit cu metalul, care este personajul negativ favorit și care sunt formațiile care i-au influențat ca trupă.


Ce v-a apucat cu metalul, nu a fost niciodată genul dominant în România?

Cristian Popescu: Ne-a apucat, pe rând (suntem o trupă eteroclită cronologic, între cel mai în vârstă și cel mai tânăr membru e o diferență de 40 de ani sănătoși) ce i-a apucat pe toți cei cu care ne vedem pe scenă sau în public: un pic de rebeliune, o picătură de libertate, niște încăpățânare, un strop de frondă, un iz de înțelepciune, toate împachetate într-o muzică dură dar melodioasă.


Aveți o melodie-statement: „Noi nu cântăm balade”. Ce au baladele?

Cristian Popescu: Au un BPM mic, deci sunt lente. :) Piesa este autoironică. Adică nu-i așa că ar fi simplu să-ți găsești succesul după rețetă? Faci o baladă, intri pe radio, ai succes, te umpli de bani și după aia cânți ce vrei? Ăsta e primul nivel. Al doilea ar fi că piesa e chiar o baladă, scrisă după rețetă, doar versurile sunt de-a latul.  Și mai are și elemente de metal: intermezzo power, breakdown, growl. Al treilea nivel. Și ne și distrăm când o cântăm. Al patrulea nivel. 



Spune-ne cinci trupe care v-au influențat.

Cristian Popescu: O să fie douăzeci (5x4). Și vă distrați voi potrivind trupa cu omul. Metallica, Dream Theater, ABBA, Slipknot, Judas Priest, Sepultura, Lamb of Cod, Wings, Gojira, Haken, Leprous, Amon Amarth, Archenemy, Jethro Tull, Adrenaline Mob, A-ha, Frank Sinatra.


Și acum cinci albume cele mai influente.

Cristian Popescu:

Metallica - Black Album

Dream Theater - Images and Words.

AC DC - Back in Black.

Judas Priest - Painkiller

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son.


Spotify sau vinil?

Cristian Popescu: Winamp și stick-ul USB din mașină.


Ai convins-o până la urmă pe dna. Teodorescu, vecina ta de la etajul 1, că ceea ce faceți este muzică?

Cristian Popescu: Da, fără urmă de îndoială. Pe 14 august va fi pe plajă, la Kimaro 2022.


Ce altă motivație aveți să continuați să scoateți muzică și să faceți concerte în România, în afară de a o convinge pe dna Teodorescu?

Cristian Popescu: M-a intrebat o prietenă: bă, la anii tăi mai ai energie să bați toată țara trăgând de boxe? I-am răspuns: draga mea, când sunt pe scenă am inima de un metru cub.


Dacă tot sunteți Lupu’ cel Rău, nu oaia cea blândă, care este villainul tău favorit?

Cristian Popescu: Personajul negativ favorit. El este un personaj colectiv, format din: Scufița Roșie, bunica, vânătorul, cei trei purceluși, capra, cei trei iezi, care au format, dovedit istoric, un grup de presiune mediatică pentru defăimarea lupului, un personaj blând, amabil și inofensiv.


------------------------------------------

Despre KIMARO

KIMARO Festival dă restart distracției și te invită să cânți și să dansezi, pe malul mării, la Constanța, în trei seri de neuitat, alături de artiștii tăi preferați. În Parcarea Plaja Modern din Constanța, timp de trei seri, unii dintre cei mai cunoscuți și iubiți artiști din România vor aduce show-uri live și muzică pentru toate gusturile!

Festivalul începe pe 12 august, cu Magic Sunsets, seară prezentată de Liana Stanciu, iar pe scenă vor urca 3 Sud Est, Bere Gratis şi Holograf, trei dintre cele mai iubite trupe româneşti.

Distracţia va continua sâmbătă, 13 august, cu Spike, Voltaj și Delia, în seara Kiss Energy, iar duminică, 14 august, Lupu’ cel Rău, Bucovina și Timpuri Noi urcă pe scenă pentru show-uri de neuitat sub marca Rock Nights.