Rock News

Red Hot Chili Peppers lansează al doilea dublu album în același an!

După „Unlimited Love", Red Hot Chili Peppers vor lansa în octombrie dublul LP „Return Of The Dream Canteen”

Red Hot Chili Peppers anunță lansarea celui de-al doilea album dublu din 2022, „Return Of The Dream Canteen”, pe 14 octombrie. Anunțul legat de noul dublu LP vine la doar patru luni după ultimul lor album, "Unlimited Love".


„The Dream Canteen" a fost produs de către Rick Rubin, cel care s-a ocupat și în trecut de albume Red Hot Chili Peppers, cum ar fi „Blood Sugar Sex Magik” (1991) și „Californication” (1999).  În plus, este al doilea album de la revenirea chitaristului John Frusciante, care s-a alăturat din nou trupei la finalul anului 2019. Membrii trupei au înregistrat 48 de cântece în perioada în care au compus și lucrat pentru "Unlimited Love", iar Frusciante a mărturisit că o parte dintre cele mai bune se vor regăsi pe "Return Of The Dream Canteen".


"Unlimited Love" a atins prima poziție a topului Billboard 200 după ce a înregistrat vânzări de aproape 100,000 de exemplare și a devenit primul album al trupei care să ajungă pe primul loc în top, după "Stadium Arcadium" (2016).


 „Am mers într-o călătorie a noastră ca trupă. Doar pentru distracție, am cântat și ne-am reamintit câteva melodii vechi. În scurt timp, am început întortocheatul proces de a compune noi piese. Odată ce am găsit acel flux de sunet și viziune, am continuat să explorăm.", dezvăluie un comunicat Red Hot Chili Peppers „Cum timpul se tot întinde ca elasticul de la lenjeria intimă supradimensionată, n-am avut niciun motiv să ne oprim din scris și compus. S-a simțit ca un vis. Afecțiunea noastră unul față de celălalt și pasiunea pentru muzică ne-a inspirat și mai multe cântece cu care am știut exact ce vrem să facem. Am înțeles că două albume scoase unul după altul reprezintă soluția. Al doilea fiind cu siguranță la fel de semnificativ ca primul și invers.”, au declarat membrii trupei.


Precomanda albumul "Return Of The Dream Canteen" este disponibilă pe website-ul oficial Red Hot Chili Peppers, pe suport vinyl, CD, casetă și digital.