Rock News

Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de Mătase, anunț în premieră la „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”: concert la Sala Palatului, pe 9 noiembrie

Bogdan Simion a anunțat în această după-amiază, în exclusivitate, din studioul special „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” de la Electric Castle, că va urca în premieră pe scena Sălii Palatului în data de 9 noiembrie, în spectacolul „În fața vitrinei”. Acesta va concerta alături de taraful Lăutarii de Mătase.

Lăutarul-culegător de muzici de tradiție anunță un concert, la Sala Palatului, pe data de 9 noiembrie pentru care primele 200 de bilete VIP, din primele rânduri, sunt exclusiv disponibile, din acest moment, pe tazz.ro După epuizarea acestora, restul biletelor vor fi disponibile pe platforma iabilet.ro.

Spectacolul va urmări trei direcții generale: un filon de muzică țărănească românească, unul de muzică lăutărească urbană şi unul de pop music generic românesc (valsuri, tangouri și cântece de cabaret de la începutul sec. XX până după cel de-al doilea război mondial). Sound-ul cobzarului va fi potențat de Nelu Răducanu (țambal), Mandi Pană (vioară), Cornel Neacșu (acordeon) și Robert Adam-Szoltan (contrabas).

Simion Bogdan-Mihai a lansat, anul trecut, albumul "Valahia în Demol", care conține cântece din Muntenia și Oltenia anilor 1800, album produs de Adrian Despot.

Bogdan s-a născut la Râmnicu-Vâlcea în 1990 și a început să studieze cobza de la 15 ani. Începând cu anul 2006, a călătorit prin România, culegând cântece lăutărești și învățând de la puținii cobzari rămași în viață. Este membru fondator al grupului muzical Antrepriza Muzicală (2008). A colaborat cu artiști din zone muzicale diverse, precum Loredana Groza, Mihai Mărgineanu, Taraf de Haidouks, Les Elephants Bizarres, Chimie, Samurai, El Nyno și alții. Din 2017 a susținut numeroase concerte de muzică lăutărească cu taraful Lăutarii de Mătase. A lucrat la coloana sonoră a documentarelor "Flavours of Romania" și "Wild Carpathia" realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley.