Rock News

Laetitia Casta, în conferința specială din cadrul FITS: „Cred că timiditatea este o calitate, nu un defect”

Laetitia Casta, una dintre cele mai frumoase femei ale Franței, a venit la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu cu un spectacol despre viața pianistei de origine română, Clara Haskil. În plus, a ținut o conferință publică în fața unei săli plină de fani veniți special să o vadă jucând și să o întâlnească.

Între cele două reprezentații sold out pe care le-a avut în Sibiu, Laetitia Casta a purtat un dialog cu teatrologul Octavian Saiu. Artista a vorbit deschis despre cum și-a început cariera de model și despre cum a depășit reticența părinților și cum i-a convins să îi permită să intre în această lume strălucitoare. 

Frumusețea sa unică a adus-o chiar de la 16 ani pe coperta a trei reviste și asta a inspirat-o să își dorească să exploreze arta de a crea personaje pornind de la imagini. Cu toate acestea, artista mărturisește că timiditatea i-a stat în cale la începuturile carierei, însă, cu timpul a învățat cum să își stăpânească emoțiile: „Cred că timiditatea este o calitate, nu un defect. Când sunt pe scenă nu simt presiunea de a fi privită și nu mă simt vulnerabilă. Din contră, eu sunt cea care îi privește de pe scenă pe spectatori.”

Întrebată ce știa despre Clara Haskil, rolul din spectacolul prezentat la FITS, artista a răspuns că nu avea nicio idee despre personajul pe care urma să-l joace: „A fost o mare descoperire. Nu ascultam muzică clasică, dar acum observ cum ea provoacă sensibilitate și liniște interioară în rândul oamenilor (…) În spectacol am surprins aproape fiecare personaj din viața Clarei. Regizorul și cu mine am încercat să nu pară doar un simplu monolog, ci un film de Hollywood”.  

În ceea ce privește meseria de actriță, Casta a mărturisit că adoră faptul că i se oferă șansa de a mai fi copil”: „Când sunt pe scenă, trebuie să fiu un copil. Copiii sunt prinși în lumea pe care o joacă, este ceva diferit de munca din fiecare zi. Teatrul este plăcerea jocului, plăcerea de a dărui”. 

Cele două reprezentații susținute de Laetitia Casta la Sibiu s-au bucurat de un real succes. Biletele pentru ambele spectacole s-au vândut ca pâinea caldă, cu mult timp înainte. Mulți oameni chiar și-au încercat norocul, în ambele seri, de a mai prinde locuri rămase libere. Și tot efortul a meritat pentru că ambele spectacole s-au încheiat cu apluze furtunoase și ovații pentru celebra actriță. Cu un asemenea succes vizibil, ne putem aștepta, cel mai probabil, să o revedem pe Laetitia Casta în România.