Rock News

Richard Z. Kruspe și a sa chitară, singurul prieten

Richard Zven Kruspe s-a născut pe 24 iunie 1967, în orașul Wittenberge, din Germania de Est. Este unul dintre membrii fondatori și chitaristul trupelor Rammstein și Emigrate. Pentru un timp a fost cunoscut sub numele de familie „Bernstein”, pe care l-a luat de la fosta soție, actrița sud-africană Caron Bernstein. Dar după divorț, a revenit la numele său inițial.

Iată câteva lucruri interesante despre Kruspe. 

1. A devenit pasionat de muzică din întâmplare și datorită fetelor 

La vârsta de 16 ani, Kruspe și câțiva prieteni au vizitat Cehoslovacia. De acolo și-a cumpărat o chitară, dar apoi s-a gândit s-o vândă în Germania pentru a face un profit bun. Cu toate acestea, odată ce s-a întors în Germania de Est, o fată de la o tabără l-a rugat să îi cânte la chitară. El i-a spus că nu știe să cânte, dar tipa a continuat să insiste și Kruspe s-a înfuriat și a început să ciupească la plesneală corzile. „Cu cât am cântat mai tare, cu atât mai entuziasmată era tipa. Mi-am dat seama atunci că că fetelor le plac tipii care cântă la chitară.”

După această experiență a început să cânte la chitară în fiecare zi și noapte pentru următorii doi ani. 


2. Chitara, singurul prieten 

În 1985, plictisit de scena muzicală apatică din orașul său natal, Kruspe s-a mutat în Berlinul de Est și a trăit în Lychener Straße. Acolo „a făcut muzică toată ziua”. Timp de doi ani, Richard a locuit într-un apartament în care era un scaun și o chitară. Acolo a învățat să cânte singur, pentru că nu știa pe nimeni din oraș. „Am fost un timp singuratic", a spus Kruspe, dar a folosit acea perioadă  pentru a explora muzica.


3. A părăsit o altă trupă pentru Rammstein 

Rammstein a fost formată în anul 1994, când Kruspe, care locuia împreună cu Riedel și Schneider (viitori membri Rammstein) la vremea respectivă, căuta o nouă trupă în care să creeze un nou stil de muzică. A părăsit prima sa trupă, „Orgasm Death Gimmick", în căutarea unor noi colegi cu care să-și îndeplinească visul.


4. Are o fiică care poartă numele de familie a solistului Rammstein 

Are o fiică, Khira Li Lindemann (născută la 28 februarie 1991). Numele ei este Lindemann, deoarece mama ei a fost căsătorită cu solistul Rammstein, Till Lindemann. Mama lui Khira a păstrat numele de familie când a divorțat de Lindemann. Mai târziu, ea și Kruspe au avut-o pe Khira. Cei doi nu s-au căsătorit, lăsând-o pe Khira cu numele de familie Lindemann.


5. Mai are o fiică cu o altă artistă care cântă într-o trupă punk 

Cea de-a doua fiică a lui Richard, și al treilea copil, este Maxime Alaska Bossieux. S-a născut pe 28 septembrie 2011. Mama ei este Margaux Bossieux, basista trupei punk Dirty Mary din New York. Bossieux a fost implicată în înregistrarea albumului de debut a celeilalte trupe a lui Kruspe, Emigrate.