Rock News

Duet Amy Lee (Evenescence) și Dave Steward (Eurythmics) pentru coverul „Love Hurts”

Amy Lee a făcut echipă cu co-fondatorul Eurythmics, Dave Stewart, pentru a înregistra o versiune reimaginată a cântecului clasic „Love Hurts” al The Everly Brothers. Interpretarea lui Stewart și Lee a „Love Hurts” va fi lansată vineri, 24 iunie, prin Bay Street Records.

„Colaborarea mea cu Amy a venit întâmplător, dar s-a transformat într-o aventură magică”, spune Stewart. "Este o forță creativă și lucrăm atât de bine împreună. Ne-am dat seama rapid că versiunea noastră nu semăna cu originalul, dar odată ce am început, nu ne-am putut opri!".


Cu o carieră de patru decenii și peste 100 de milioane de vânzări de albume în întreaga lume, cântărețul, compozitorul, muzicianul și producătorul premiat Dave Stewart este printre cele mai respectate talente din istoria muzicii pop. 

Stewart a co-scris și produs fiecare album Eurythmics în duo-ul său celebru cu Annie Lennox. 

De asemenea, a produs albume și melodii compuse alături de Bob Dylan, Mick Jagger, Tom Petty, Gwen Stefani, Damian Marley, Stevie Nicks, Bryan Ferry, A.R. Rahman, Katy Perry, Sinead O'Connor, Aretha Franklin, Al Green și Joss Stone și mulți alții. 

În prezent, lucrează cu Joss Stone la muzicalul recent anunțat „The Time Traveller's Wife”, care va avea premiera la sfârșitul acestui an. 

Munca sa largă i-a adus lui Stewart o listă lungă de onoruri prestigioase, inclusiv peste cincizeci de premii ASCAP și BMI, patru premii Ivor Novello pentru „Cel mai bun compozitor”, patru premii BRIT pentru „Cel mai bun producător” (inclusiv un premiu pentru întreaga activitate), un Premiul Globul de Aur și un premiu Grammy. 

„Sweet Dreams (Are Made Of This)” de la Eurythmics a fost recent inclus în Grammy Hall Of Fame, ca recunoaștere a semnificației sale calitative și istorice, iar Dave Stewart și Annie Lennox s-au numărat printre participanții din 2020 în Hall of Fame.