Rock News

10 lucruri interesante pe care nu le știai despre Brandon Flowers, solistul The Killers

Solistul trupei The Killers împlinește 41 de ani. Dacă ești fanul muzicii celei mai de succes trupe din Las Vegas, iată 10 lucruri interesante despre Brandon Flowers, vocea inconfundabilă care a influențat la greu muzica indie rock.

1. Înainte de a forma trupa The Killers, Brandon Flowers a fost chelner 

Până să devină un rockstar, Brandon Flowers servea mâncare altor superstaruri. De exemplu, la un moment dat el s-a trezit că duce pizza cu ciuperci lui Morrissey, unul dintre cântăreții care l-a influențat enorm. Când i-a declarat cât de mult îl admiră, Morrissey l-a ignorat complet.


2. Versurile piesei „Human” au fost inspirate de scriitorul Hunter S. Thompson

Brandon a clarificat că versul „Are we human or are we dancer?”, care i-a băgat pe mulți în ceață, a fost inspirat de opera lui Hunter S. Thompson, un autor care a dedicat un roman orașului Las Vegas de unde este solistul The Killers. La un moment dat, HST a scris într-unul dintre editorialele sale că se teme că în America crește „o generație de dansatori, cărora le este frică să facă un pas în afara tiparelor”.

 

3. Piesa „Uncle Johnny” este despre unchiul lui Brandon Flowers 

Unchiul cu pricina era dependent de droguri. „E oaia neagră a familiei. La fiecare câțiva ani ceva se întâmpla. A făcut totul, de la a se împușca singur, până la tot felul de dependențe de droguri, cu toate acestea, de fiecare dată ajungea să fie ok. Chiar e un tip foarte simpatic”, a spus într-un interviu Flowers. 


4. Brandon este cel mai scund membru din formație 

Cu o înălțime de 1,80m, Brandon Flowers este mai înalt decât 70% din populația masculină a Americii,  cu toate acestea el este cel mai scund din formație. Dave și Ronnie au ambii 1,88m, în timp ce Mark are o înălțime de 1,95m.


5. Hit-ul „Mr Brightside” n-a picat niciodată din topuri

Din diverse motive, piesa „Mr. Brightside” n-a părăsit niciodată topurile din Marea Britanie din anul 2004, în care a fost lansată, până în prezent. În toți acești ani ea s-a aflat tot timpul undeva printre cele mai ascultate 100 de piese. 


6. Brandon este un mormon care-și ia foarte în serios religia

De exemplu, în 2011, el a apărut într-o campanie de promovare a mormonismului, pentru a schimba concepțiile greșite pe care oameni le aveau despre mormoni. 


7. Lui Brandon îi este frică de zbor și de numărul 621

De ce 621? Pentru că e chiar ziua lui de naștere: 6/21. Totul i se trage din copilărie, când un joc ouija i-a prezis că o să moara pe data de 21 iunie, care e și ziua lui de naștere. Frica de zbor e o fobie pe care multă lume o are, așa că nu e nimic ieșit din comun aici. 


8. The Killers a refuzat să cânte pe scena principală de la Glastonbury 

S-a întâmplat în 2005, când Kylie a aflat că suferă de cancer la sân și s-a retras din line up. Organizatorii le-au cerut băieților de la The Killers să o înlocuiască, dar aceștia au refuzat. Aveau pur și simplu prea puține piese.


9. Înainte de a face parte din The Killers, toți membri trupei au avut alte proiecte muzicale

Brandon a făcut parte dintr-un proiect synth-pop numit Blush Response, dar a renunțat când restul membrilor s-au mutat în LA. Dave a cântat într-o trupă de muzică creștină, Pickle, când locuia în Iowa. Ronnie a făcut parte din mai multe trupe, inclusiv Romance Fantasy. Mark a fost și el într-o trupă care se chema The Negative Ponies.


10. Brandon își colecționează părul facial 

Acest obicei a început în 2015. De atunci el își adună într-o pungă tot părul pe care-l rade de pe față. Nu știm de ce face acest lucru, dar nici „nu putem să citim ce-i în mintea lui”.