Rock News

Ann Wilson își aduce aminte de succesul amar al trupei Heart din anii '80

Heart s-a bucurat de unele dintre cele mai mari hituri în anii ’80, dar solista trupei, Ann Wilson, a recunoscut că succesul lor în acea epocă a avut un gust amar, într-un final, pentru ea. Potrivit lui Wilson, motivul se rezumă la compunerea cântecelor.

Hiturile formației din anii '70 - precum „Magic Man”, „Crazy On You” și „Barracuda” – au fost scrise de Ann și sora ei, Nancy. Heart a trecut printr-o perioadă de insuccese comerciale la începutul anilor ’80, dar s-a reîntors odată ce au început să înregistreze melodii scrise de alți compozitori.


„Capitol Records ne spunea: „Ați avut ceva succes în anii ’70, dar cântecele voastre nu sunt chiar ceea ce își doresc oamenii acum”, și-a amintit Wilson pentru Spin. „A nu lua asta în personal a fost un efort enorm. Mi-a tăiat avântul pentru câțiva ani ca și compozitor. Genul ăsta de lucruri este rănește atât de mult, îți frânge inima”.


Lista hiturilor Heart din anii 80 este mare: „What About Love”, „Never”, „These Dreams”, „Alone” și „Who Will You Run To”, toate ajungând în Top 10. Dintre acestea, doar „Never” a venit drept compoziție a grupului.




„Într-un final, este lipsit de sens. Ai succes pentru că apelează la cel mai mic numitor comun”, a explicat Wilson, descriind sentimentul de a obține succes cu melodia altcuiva. „Nu există criterii reale pentru excelență. Am renunțat să mai încerc să prezic ce va fi un hit cu zeci de ani în urmă. Dar spunând asta, atunci când scrii o melodie cu toată sinceritatea și o iubești și devine un hit, spui „Da, sunt un compozitor de succes!””.

Nu este prima dată când Wilson se uită cu duritate înapoi la Heart din epoca anilor '80. În 2021, cântăreața a dezvăluit că a avut o „experiență oribilă” profesională cu Ron Nevison, producătorul din spatele Heart și Bad Animals.

Wilson a lansat recent al treilea album solo, „Fierce Bliss”. LP-ul conține șapte melodii originale, precum și cover-uri după melodii Queen, Eurythmics, Robin Trower și Jeff Buckley.