Rock News

King Diamond, despre disputa cu Gene Simmons: „Nu am mulți bani pentru care să mă poți da în judecată, dar ai o mulțime de bani pentru care alții te pot da în judecată”

Subiectul a apărut din nou în discuție într-o sesiune Q&A pentru Metal Hammer, un fan întrebând dacă a avut vreo interacțiune cu Simmons de la acel incident. Gene Simmons a vrut să îl dea în judecată pe King Diamond pentru că a folosit machiaj similar cu Kiss.

„Nu, nu am avut. Cred că ar fi foarte distractiv”, a răspuns King Diamond. 


Reflectând la incidentul inițial, King Diamond a continuat: „Există o mulțime de motive pentru care s-a întâmplat acest lucru: ei renunțaseră la machiaj în acea perioadă, dar încă aveau drepturile de autor asupra look-ului. Nu am fost niciodată influențat de ei - influențele mele au fost Peter Gabriel și Alice Cooper”.


„I-am spus: „Nu am mulți bani pentru care să mă poți da în judecată, dar ai o mulțime de bani pentru care alții te pot da în judecată”. Nu au fost primii care s-au machiat. Nu am ajuns la proces, doar a fost deranjant”.


Machiajul a devenit o parte identificabilă a spectacolului King Diamond, fie cu Mercyful Fate, fie pe cont propriu. 


Mercyful Fate a avut recent primul lor spectacol în 23 de ani. Show-ul a inclus chiar și debutul live al unei piese intitulate "The Jackal of Salzburg". Trupa va rămâne în turneu în Europa pe tot parcursul verii, deși traversează oceanul pentru a face o apariție la Psycho Las Vegas în august.