Rock News

10 lucruri pe care nu le știai despre Matt Bellamy, solistul trupei Muse

Matt Bellamy a avut un succes incredibil cu trupa lui Muse, a vândut peste 30 de milioane de albume la nivel global, și a câștigat nenumărate premii, printre care și două Grammy-uri, două Brit Awards, cinci MTV Europe Music Awards și opt NME Awards.

S-a născut în Cambridge, în 1978, dar a crescut în Teignmouth, Devon, după ce familia lui s-a mutat aici, la mijlocul anilor 1980. La școala de stat, Matt a început să cânte în diferite trupe, i-a cunoscut pe colegii de la Muse și a creat trupa atât de îndrăgită de noi astăzi. De fapt, primul lui concert a fost tot la școală, când a cântat la pian în fața colegilor săi de clasă, la vârsta de 12 ani. 

Solistul este un tip foarte interesant, așa că am adunat pentru tine 10 informații mai puțin știute despre el.


1. Artistul a moștenit pasiunea pentru muzică din familie, deoarece tatăl său a fost muzician și a cântat la chitară în grupul pop al anilor 1960, The Tornados. Trupa a fost prima din Anglia care a avut un single pe locul I în topurile din State - „Telstar.”



2. În școală obișnuia să cânte la clarinet, dar acum cântă la pian și chitară.


3. Apropo de asta, încă de la începutul anilor 2000, Matt a lucrat cu Manson Guitar Works, companie din Devon, pentru a-și crea chitarele electrice. Alături de ei a lansat mai multe modele „M-series”, iar în 2019 artistul a achiziționat acțiuni majoritate în afacere.


4. Pasiunea lui pentru chitare este mai excentrică de atât, iar în 2010 a intrat în Cartea Recordurilor datorită ei. Matt deține recordul mondial pentru persoana care a distrus cele mai multe chitare în timpul unui turneu. Simplu fie spus, a zdrobit 140 de chitare în timpul turneului „Absolution Tour” din 2004.


5. Bellamy este și un individ creativ, iar în 2001, la finalul piesei „Space Dementia”, în timpul unui show live, el a folosit un fermoar de la pantaloni pe post de instrument muzical. 


6. Matt deține și foarte multe titulaturi, atât pentru profesionalism, cât și pentru modul în care arată. El a fost inclus în mai multe topuri pentru talentul său la chitară, iar în ianuarie 2010, Total Guitar l-a numit „Chitaristul Decadei”, acest „Hendrix al generației sale.” În 2007, în cadrul NME Awards, a câștigat la categoria „Cel mai sexy bărbat” și a continuat să câștige titlul ăsta și în 2009, 2010, 2011, 2013, 2014. A fost nominalizat și în 2012, dar a pierdut în fața solistului Thirty Seconds to Mars, Jared Leto. 


7. În 2017, Bellamy a co-fondat trupa Jaded Hearts Club pentru a cânta cover-uri Beatles, dar între timp și-au extins playlist-ul. Membrii trupei sunt soliștii Miles Kane (de la Last Shadow Puppets) și Nic Cester (de la Jet), chitariștii Graham Coxon (de la Blur) și Jamie Davis, cât și toboșarul Sean Payne (de la the Zutons). Matt cântă la bas în trupă și împreună au lansat albumul „You've Always Been Here”, în 2020.


8. Matt are câteva povești interesante și în plan personal. A fost logodit cu psiholoaga italiană Gaia Polloni pentru câțiva ani, dar s-au despărțit în 2009. În 2010, artistul a început o relație cu Kate Hudson. La nici un an distanță s-au logodit, dar nici relația lor nu a ținut și s-au despărțit în 2014, deși au un fiu împreună, Bingham Hawn Bellamy, născut în iulie 2011. În 2015, solistul a început să iasă cu modelul Elle Evans, în decembrie 2017 s-au logodit, iar în august 2019 s-au căsătorit. Cei doi sunt în continuare căsătoriți, iar în 2020 au urat bun venit pe lume fetei lor, Lovella Dawn Bellamy.


9. Muzicianul are două pisici pe care le-a numit Kim și Kanye, deși nu este un mare fan al rapper-ului. De fapt, într-un interviu, a spus despre West: „Este foarte arogant și mereu vorbește despre el.” 


10. Tot la capitolul animale, află că Matt deține 100 de oi. Da, unul dintre cei mai populari artiști de pe planetă este și fermier în timpul liber.