Interviurile Rock FM EXCLUSIV Online

INTERVIU | De vorbă cu Natalia Dyer  & Charlie Heaton despre noul sezon al serialului „Stranger Things”: „Muzica modelează tonul sezonului”

Serialul „Stranger Things 4, Volumul I”, creat de fraţii Duffer, a avut premiera vineri, 27 mai, pe Netflix. Al doilea volum va fi lansat la 1 iulie. Actorii Natalia Dyer și Charlie Heaton povestesc într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Rock FM Silviei Trașcă, despre evoluția personajelor lor în serialul „Stranger Things” și despre acțiunea intensă din sezonul patru al show-ului SF care a debutat vineri pe Netflix.

 

Un tribut adus filmelor clasice din anii '80 care au captivat o întreagă generație, „Stranger Things” este o dramă palpitantă, cu acțiunea plasată în Hawkins, un orășel aparent obișnuit din Indiana. În noul sezon, au trecut şase luni de la bătălia de la Starcourt, care a semănat teroare şi haos în Hawkins.


Confruntându-se cu urmările acelor evenimente, membrii grupului de prieteni sunt despărţiţi pentru prima dată, iar dificultăţile vieţii de liceu complică şi mai mult lucrurile. În aceste momente de vulnerabilitate, apare o nouă şi terifiantă ameninţare supranaturală şi un mister înfiorător care, odată dezlegat, ar putea pune capăt ororilor din Lumea Răsturnată.

„Stranger Things” echilibrează cu măiestrie traumele anilor adolescenței cu ororile dimensiunii paralele din Lumea Răsturnată. Noul sezon se inspiră din canonul cultural pop al anilor ’80, transformând capitolele individuale în omagii studiate aduse genului cinematografic al epocii.

În timp ce primul sezon al acestui serial amintea mai degrabă de „The Goonies”, un film de aventură pentru copii, al patrulea sezon tinde mai mult spre „A Nightmare on Elm Street” al maestrului genului horror Wes Craven. Scenariul este masiv, cu o acțiune mult mai sângeroasă și mult mai intensă decât sezoanele care l-au precedat. În același timp, se simte și o evoluție naturală a epopeei extinse pe care Frații Duffer au spus-o încă de la început. Scenele din acest sezon au șanse mult mai mari să te înfioare datorită graficei înspăimântătoare.

În distribuţie sunt Winona Ryder (Joyce Byers), David Harbour (Jim Hopper), Millie Bobby Brown (Eleven), Finn Wolfhard (Mike Wheeler), Gaten Matarazzo (Dustin Henderson), Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair), Noah Schnapp (Will Byers), Sadie Sink (Max Mayfield), Natalia Dyer (Nancy Wheeler), Charlie Heaton (Jonathan Byers), Joe Keery (Steve Harrington), Maya Hawke (Robin Buckley), Priah Ferguson (Erica Sinclair), Brett Gelman (Murray), Cara Buono (Karen Wheeler) with Matthew Modine (Dr. Brenner) şi Paul Reiser (Dr. Owens).

De la lansarea sa în 2016, fenomenul internaţional „Stranger Things” a strâns peste 65 de premii şi 175 de nominalizări, inclusiv la premiile Emmy şi Grammy, Globul de Aur, premiile SAG, DGA, PGA, WGA şi BAFTA, premiul Peabody, premiul AFI pentru Programul TV al anului, premiile People’s Choice, MTV Movie & TV, Teen Choice şi multe altele.

Producţia nominalizată de trei ori la premiul Emmy la categoria „cea mai bună dramă” este și una dintre cele mai urmărite de pe Netflix, sezonul 3 acumulând 582 de milioane de ore de vizionare şi clasându-se pe locul 2 pe lista celor mai populare seriale în limba engleză din Top 10 Netflix.  

„Stranger Things” a fost creat de fraţii Duffer şi este produs de Monkey Massacre Productions şi 21 Laps Entertainment, producţia executivă fiind asigurată de fraţii Duffer, alături de Shawn Levy şi Dan Cohen de la 21 Laps Entertainment, Iain Paterson şi Curtis Gwinn.

Cu ocazia premierei noului sezon, dar și pentru a pătrunde mai bine în lumea personajelor din Hawkins, am stat de vorbă cu Natalia Dyer (Nancy Wheeler, sora lui Mike Wheeler) & Charlie Heaton (Jonathan Byers, fiul cel mare al lui Joyce Byers și fratele mai mare al lui Will Byers) într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Rock FM.

 

 

Deși Nancy Wheeler, sora protagonistului Mike Wheeler, apare episodic în serial, ea este un personaj cheie al poveștii, iar în sezonul patru este un liant puternic între legăturile dintre ceilalți membrii ai grupului, pe când relația ei cu Jonathan Byers trebuie să depășească un nou obstacol important: distanța.

 

 

Rock FM: Este o plăcere să vă cunosc și să ne auzim în premieră pentru Rock FM România. Așa că, fără a da spoilere, îmi puteți spune la ce se pot aștepta fanii de la acest sezon?

Natalia Dyer: Fanii se pot aștepta la niște personaje noi grozave în acest sezon. O completare plină de oameni talentați în distribuția noastră. Plus acțiune mai înfricoșătoare. Cred că sezonul ăsta marchează puțin mai mult tonul primului sezon prin seriozitate, sentimentul de pericol și după cum abordează totul.

Charlie Heaton: Aș spune că acest sezon intră mai mult în mitologia a ceea ce se întâmplă și de ce se întâmplă. Se simte ca și cum ai păși mai adânc în poveste, mult mai mult decât am intrat vreodată, ceea ce este incitant. Este incitant să ai un fel de răspunsuri pentru tot ceea ce s-a întâmplat.

Rock FM: Anul acesta, producția s-a desfășurat în trei locații importante de filmare (un număr mai mare decât în sezonul anterior): Atlanta din Georgia, Albuquerque din New Mexico și Lituania. Așadar, este prima dată când personajele sunt separate fizic în poveste. Care sunt aspectele care definesc relația dintre personajele voastre în acest sezon?

Natalia Dyer: Cred că distanța fizică.

Charlie Heaton: Da, cred că i-am văzut cum trec prin aceste evenimente împreună în ultimele trei sezoane și cum au fost într-o echipă având o responsabilitate comună, care i-a adus până în acest sezon. Acum sunt pe cont propriu și trec singuri prin niște lucruri, deci cred că este diferit.

Rock FM: Care a fost cea mai mare provocare pentru voi în timpul filmărilor sezonului 4?

Natalia Dyer: Înainte să începem filmările, a venit pandemia și a trebuit să luăm o pauză mare, ca apoi să ne putem întoarce. Din fericire, am rezolvat-o. S-a schimbat felul în care eram obișnuiți să filmăm, cred, și am fost obișnuiți să lucrăm mai puțin împreună. Am trecut peste asta, dar a fost cu siguranță un nou set de provocări cărora să le facem față, pe lângă faptul că vorbim deja de un sezon foarte masiv.

Rock FM: Muzica din sezonul patru este cu adevărat impresionantă și acoperă o mulțime de ere muzicale. Care ar fi corelația dintre muzică și poveste pentru acest sezon?

Natalia Dyer: Da, cred că nu putem spune prea multe despre asta, dar muzica da, personal cred că este întotdeauna o parte atât de importantă și cool a show-ului. De asemenea, sunt impresionată și mă bucur cu adevărat de acea parte a întregii creații.

Charlie Heaton: Întotdeauna au fost foarte buni în a pune cap la cap alegerile pentru coloana sonoră și cum muzica modelează tonul sezonului. Și anul acesta este la fel. Coloana sonoră și partitura sunt o parte importantă a acestui sezon.

 

 

Rock FM: Care a fost impactul seriei asupra voastră la nivel personal de la sezonul unu până la sezonul patru? Ce s-a schimbat și ce a rămas la fel?

Natalia Dyer: Este cam greu să ne gândim la perioada fără serial, deoarece a fost o mare parte a vieții noastre în care am lucrat la acest show, pentru acest sezon sunt aproape doi ani de filmări. Este foarte mult integrat în viețile noastre și în jurul vârstei de 20 de ani, care este o perioadă de formare.

Rock FM: Am crescut cu voi de la primul sezon și o facem în continuare. Ce personaj credeți că s-a dezvoltat cel mai mult până în sezonul patru?

Natalia Dyer: Din punct de vedere fizic, Finn. Finn este tot mai înalt de fiecare dată, nu încetează să mă uimească.

Charlie Heaton: Cred că personajul lui Sadie. Max a crescut mult și este incredibilă anul acesta. Este o actriță uimitoare!

Rock FM: Aveți un mesaj pentru fanii serialului din România?

Charlie Heaton: Vă mulțumim că rămâneți alături de noi! A durat mult, dar cred că sezonul acesta vă va face fericiți și vă garantez că a meritat cu adevărat așteptarea!

Interviul video, aici:

 Foto: Getty Images/ Guliver.