Rock News

Bateristul Yes, Alan White, a murit la 72 de ani

Alan White s-a stins din viață, la vârsta de 72 de ani, după o perioadă scurtă de boală. A murit liniștit, acasă.

Alan White aștepta cu nerăbdare următorul turneu Yes în Marea Britanie, pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare cu trupa și albumul emblematic „Close To The Edge”, cu care a început călătoria lui Alan White cu Yes.

De asemnea, White a sărbătorit recent 40 de ani de la căsătoria cu iubita sa, Gigi.

O serie de probleme de sănătate, începând cu 2016, îi restricționaseră timpul pe scenă al lui Alan White alături de Yes în turneele recente, cu Jay Schellen completând spațiul gol și Alan alăturându-se trupei, în aplauze, spre sfârșitul fiecărui set.

Alan White a fost considerat unul dintre cei mai mari bateriști rock din toate timpurile și s-a alăturat Yes în 1972 pentru turneul „Close To The Edge”.

El a lucrat anterior cu trupa Plastic Ono a lui John Lennon, după o rugăminte din 1969 de a cânta cu ei la Festivalul Rock de la Toronto.
Alan White a continuat să lucreze cu Lennon, inclusiv la albumul „Imagine” și cu George Harrison la „All Things Must Pass”.

De asemenea, a mai lucrat cu câțiva alți muzicieni, de-a lungul anilor, printre care Ginger Baker, Joe Cocker, Gary Wright, Doris Troy și Billy Preston, pentru a numi doar câțiva. Alan White a fost inclus în Rock And Roll Hall Of Fame ca membru Yes în 2017.

YES își va dedica turneul din Marea Britanie „Close To The Edge” bateristului Alan White.

Foto: Getty Images/ Guliver.