Rock News

Top 5: Iată care sunt cele mai apreciate melodii lansate de Scorpions

De ziua solistului Klaus Meine, îți aducem aminte care sunt cele mai tari piese lansate de Scorpions.

În ziua de astăzi, este imposibil să găsești un fan al muzicii rock/metal care să nu fi auzit de Scorpions. Și, de cele mai multe ori, nu numai că au auzit de Scorpions, ci sigur au avut măcar o perioadă în viață în care s-au bucurat obsesiv de catalogul tupei de origine germană. Chiar și oamenii care nu prea le au cu rock-ul mai fredonează, din când în când, melodiile Scorpions încă difuzate la radio la zeci de ani de la lansare.

De ziua solistului Klaus Meine, am decis să aducem puțină structură în playlistul tău, dar și să îți ușurăm munca în momentul în care vrei să le faci capul calendar cunoștințelor. Cu puțin ajutor din partea publicației online Ultimate Classic Rock, îți aducem aminte de cinci dintre cele mai reușite melodii lansate de grup:

5. No One Like You (Blackout, 1982)

4. Wind of Change (Crazy World, 1990)

3. Dynamite (Blackout, 1982)

2. Rock You Like a Hurricane (Love at First Sting, 1984)

1. Still Loving You (Love at First Sting, 1984)

Formația Scorpions a luat naștere în 1965, la inițiativa chitaristului Rudolf Schenker. Între timp, lineupul s-a tot schimbat, însă din 2016 și până acum, membrii au rămas aceiași: Schenker, solistul Klaus Meine (din 1969), chitaristul Matthias Jabs (din 1978), basistul Paweł Mąciwoda (din 2004) și toboșarul Mikkey Dee (din 2016).

De-a lungul timpului, singurul membru permanent a fost Schenker, însă și Meine apare pe fiecare dintre discurile grupului. Dar câte albume au lansat? Din 1972 și până în ziua de astăzi, Scorpions au adăugat la palmares nouăsprezece discuri, cel mai recent („Rock Believer”) fiind apărut în februarie.

Foto: Facebook, Scorpions