#PieseleVieții

#PieseleVieții lui Ioana Flora | Chestionar muzical ROCK FM

Dacă zilele trecute v-am arătat care sunt #PieseleVieții lui Bogdan Farcaș, cel mai bun actor dintr-un rol principal de la Premiile Gopo 2022, azi vă prezentăm care este playlistul actriței Ioana Flora, premiată pentru cel mai bun rol secundar.

Ioana a plecat acasă cu al doilea ei trofeu Gopo, câștigat pentru rolul din „Otto barbarul”. În 2012 a primit același premiu pentru „Periferic”, în regia lui Bogdan Apetri. De pe lunga listă de premii câștigate de Ioana amintim: „Cea mai bună actriță” - Festivalul de la Salonic, Premiul Pro Cinema (2012); Cea mai bună actriță - Festivalul Internațional de Film de la Aubagne (2014); Premiul UCIN pentru „Cea mai bună interpretare feminină” (2014). În plus, Ioana Flora este unul dintre cei 20 de actori selecționați în 2012 la Berlinale, la Talent Actors Stage, din peste 4.300 de candidați.

Prima melodie pe care ți-o amintești.

 Am crescut cu muzică clasică. Mozart, Beethoven, Ceaikovski, Bach și așa mai departe. Am studiat pian timp de nouă ani, deci primele „melodii” pe care le țin minte au fost de pe partiturile pentru pian.

 

Prima melodie de care te-ai îndrăgostit.

Era a unui cântăreț, Danijel, din fosta Iugoslavie. Eu eram prin clasa a treia. A ieșit pe locul patru la Eurovision cu piesa „Džuli”. Ce o mai cântam pe la serbările școlare!

Primul album pe care l-ai cumpărat.

„Sticky fingers” de la Rolling Stones.

L-am luat dintr-un magazin vintage de discuri. Era un album original, care avea aplicat pe copertă acel fermoar real, în locul șlițului. Pe vremea aceea, în liceu, era foarte cool să ai așa ceva.

 

Primul concert la care ai fost.

Bijelo Dugme, cu Goran Bregovic (1990 la Novi Sad, Serbia). M-am născut și am crescut în Serbia.

 

Melodia care te face să dansezi.

„Kalashnikov” de Goran Bregovic

Mi-a plăcut la nebunie filmul lui Emir Kusturica, „Underground”, film pentru care Bregovic a compus „Kalashnikov”.

 

Melodia care te face mereu să plângi.

Nu am o asemenea melodie în minte, sincer. Cumva, chiar răspunzând la interviul ăsta, mi-a fost greu să mă întorc la unele dintre piesele pe care le-am ascultat cândva. Poate că de aceea nu ascult melodii care să mă facă să plâng, care să se regăsească ca reper în memoria mea afectivă.

 

Melodia care nu îți iese din cap.

„Passenger” de la Iggy Pop

L-am ascultat foarte mult într-o vreme.

 

Albumul care ți-a schimbat viața.

Niciunul nu mi-a schimbat viața. Dar țin minte că am ascultat pe repeat „The Dark Side of the Moon” - Pink Floyd, în liceu. Face parte dintr-o perioadă în care mi s-a schimbat percepția asupra lumii.

 

Melodia cu care te-ai trezi zilnic.

Noa - „Beautiful That Way”

Este din filmul „La vita è bella”.

 

Piesa care te definește.

„My way”

Prefer varianta de la Sex Pistols. Prin natura ei, este o piesă rebelă. Când mai e și cântată de o trupă punk, devine rebelă la puterea a doua.

 

Autor: Eusebiu Tudoroiu

Foto: Ionuț Rusu