Rock News

Top 5 albume Nine Inch Nails de când în trupă era doar Trent Reznor

Proiectul Nine Inch Nails a luat naștere în 1988, deci e clar că am avut de unde alege ce discuri să includem pe listă.

Deși în ziua de astăzi, Nine Inch Nails este cunoscut fanilor ca duo muzical, lucrurile nu au stat întotdeauna în felul ăsta. La începuturi, NIN nu însemna Trent Reznor și Atticus Ross, ci doar Trent Reznor. Asta înseamnă că timp de douăzeci și opt de ani, Reznor s-a ocupat în cea mai mare parte singur de proiect – din ’88 și până în 2016.

Având în vedere informațiile astea, ne este ușor să facem un calcul: primele opt dintre cele treisprezece materiale discografice lansate de Nine Inch Nails au fost, mai mult sau mai puțin, eforturi solo. De la „Pretty Hate Machine” și până la „Hesitation Marks”, iată care sunt cele mai tari cinci discuri lansate de Trent Reznor sub egida NIN. Evident, în opinia noastră.

  1. „The Downward Spiral” (1994)

  1. „Year Zero” (2007)

  1. „Broken” (1992)

  1. „The Fragile” (1999)

  1. „Ghosts I–IV” (2008)

Datorită eforturilor depuse de cei doi muzicieni, formația Nine Inch Nails a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în anul 2020. Conform publicației online NME, discursul oficial pentru introducerea lor în Hall of Fame a fost susținut de Iggy Pop, care a comparat NIN cu Bob Dylan, Nirvana, George Clinton și Michel Houellebecq.

Foto: Facebook, Nine Inch Nails