Rock News

M. Shadows (Avenged Sevenfold) susține că nu există destulă inovație în metal

M. Shadows spune că majoritatea trupelor nu fac decât să se ia după Metallica.

După părerea solistului Avenged Sevenfold, M. Shadows, scena muzicii metal cam duce lipsă de inovație, aici fiind nu numai vina formațiilor, ci și a fanilor. Într-un interviu acordat pentru podcastul lui Bob Lefsetz și preluat de publicația online Metal Hammer, muzicianul a mărturisit că se așteaptă la mai multe experimente muzicale, însă nu primește ceea ce își dorește. Ca exemplu, artistul i-a menționat pe Deftones și Ghost, de la care avea așteptări, însă a primit același material ca cel dinainte.

Nu cred că există inovație și nu cred că fanii au abilitatea de a-și păstra mintea deschisă către ceva inovativ, ceva diferit,” susține el. „Cred că s-a cam pierdut puțin arta de a scrie piese, precum și aceea de a compune melodii excentrice”.

Muzicianul continuă prin a declara că majoritatea trupelor din generația lui nu fac decât să meargă pe calea pavată de Metallica. „[…] Și cred că atunci când vezi artiști adevărați, majoritatea nu sunt în lumea metalului. Există multă artă superbă și aș vrea să susțin că există câteva melodii incredibile în lumea pop, hip hop, R&B, și unii artiști care fac lucruri cu adevărat excentrice”.

De-a lungul carierei, americanii de la Avenged Sevenfold au lansat șapte albume de studio. Cel mai recent disc, „The Stage”, a apărut pe piață în 2016, fiind victima unei lansări surpriză. Chiar și așa, materialul a urcat pe prima poziție în clasamentele Billboard Alternative Albums, Billboard Hard Rock Albums și Billboard Rock Albums, dar și pe locul al patrulea în Billboard 200.

Foto: Facebook, Avenged Sevenfold