Rock News

„God Save the Queen” - Sex Pistols este reeditat pentru a marca jubileul de platină al Reginei

Imnul punk rock, interzis atunci când a fost lansat, are în sfârșit șansa de a ajunge pe locul 1 după ce a ratat această bornă în 1977.

Al doilea single al trupei după „Anarchy in the UK”, a fost lansat în 1977, cu ocazia jubileului de argint al Reginei, având versuri anti regaliste care comparau monarhia cu un „regim fascist”. Despre Regină, Sex Pistols spuneau: „She ain’t no human being / and there’s no future / and England’s dreaming”.

În ciuda faptului că a fost interzis pe radioul și televiziunea postului public, BBC, cântecul a ajuns pe locul 2, deși zvonurile care au persistat încă de atunci au fost că topurile au fost manipulate pentru a ține piesa departe de locul 1. Aceasta a fost eliminată pentru a nu jigni Regina.

Acum, cântecul are o nouă șansă să ajungă în vârful topurilor, deoarece mii de copii fizice vor fi lansate pe 27 mai.

Vor fi lansate patru mii de exemplare ale versiunii lansate de Virgin Records, cu „Did You No Wrong” pe fața B. Alte 1.977 de copii ale versiunii originale a single-ului vor fi lansate, de asemenea, de A&M Records, cu propria față B originală, „No Feeling”.

Versiunea originală A&M este una dintre cele mai căutate lansări din istoria rock-ului.

Trupa a semnat cu casa de discuri în cadrul unei ceremonii în fața Palatului Buckingham în martie 1977, dar după câteva incidente – inclusiv cel în care un prieten al directorului A&M a fost amenințat de fan al trupei – Sex Pistols a fost abandonată șase zile mai târziu și aproape toate cele 25.000 de exemplare tipărite cu „God Save the Queen” au fost distruse.

Copii ale versiunii A&M au fost vândute de atunci cu până la 22 155 USD.