Rock News

Haken ne oferă videoclipul singleului „Nightingale”

„Nightingale a fost prima piesă pe care Pete Jones a prezentat-o trupei după ce s-a reîntors în Haken anul ăsta,” spun băieții.

Nightingale a fost prima piesă pe care Pete Jones a prezentat-o trupei după ce s-a reîntors în Haken anul ăsta,” spun muzicienii din Haken conform publicației Prog, iar mesajul transmis este unul cât se poate de relevant în ziua de astăzi. Melodia, de care te poți bucura la sfârșitul articolului, beneficiază și de un videoclip care este garantat să îți capteze atenția.

„Ideea inițială pentru piesă a fost inspirată din soundul clasic Haken și a evoluat în mod natural către o zonă armonică nouă. Cântecul trece de la momente delicate și până la riffuri monstruoase. I-am cerut ajutorul lui Jens Bogren pentru a a mixa Nightingale și, ca de obicei, ne-a dat pe spate capturând fiecare detaliu și livrând, în același timp, putere și energie. Nu puteam fi mai mulțumiți decât suntem de rezultatul final,” declară artiștii.

După cum te-am informat la momentul respectiv, Haken s-au despărțit de keyboardistul Diego Tejeida în luna noiembrie a anului trecut. „Cu fiecare album și fiecare spectacol, am crescut incredibil de mult ca muzicieni, dar și ca oameni. Cu toate astea, la fel ca în fiecare relație inter-umană, uneori oamenii se depărtează,” a explicat Tejeida. Viziunea muzicală a lui Diego a ajuns să difere foarte tare de cea a colegilor, motiv pentru care a ales să își urmeze chemarea.

Foto: Tenten Creative (via Facebook, Haken)