Rock News

John Lydon, despre foștii colegi de trupă din Sex Pistols: „Niciunul dintre acești nenorociți nu ar fi avut o carieră dacă nu eram eu”

John Lydon este supărat pentru că a fost exclus din realizarea mini-serialului biografic „Pistols” al lui Danny Boyle și le transmite colegilor săi, Steve Jones, Paul Cook și Glen Matlock că „se pot duce dracului cu toții”.

„Pistol”, care este programat să debuteze pe Hulu și Disney+ pe 31 mai, este centrat pe memoriile chitaristului Steve Jones „Lonely Boy: Tales from A Sex Pistol”. Seria de șase episoade este creată și scrisă de Craig Pearce.

Într-o conversație cu The Sun, legenda punk-ului spune: „A mă scoate este o mișcare șocant de stupidă. Este atât de ridicol. Este atât de absurd.
Se pot duce dracului cu toții. I-am sprijinit ani și ani și ani, știind că nu erau buni de nimic”.

Lydon, alias Johnny Rotten, adaugă: „Niciunul dintre acești nenorociți nu ar fi avut o carieră dacă nu eram eu. Nu au făcut nimic înainte, nu au făcut nimic de atunci”.

Într-o declarație pe site-ul lui Lydon, acesta declară că echipa sa a fost „făcută să creadă” că serialul se va concentra exclusiv pe Steve Jones și nu ar fi „o poveste Sex Pistols”. Cu toate acestea, după vizionarea trailerului, și-a dat seama că „nu pare să fie cazul.”

„Disney a furat trecutul și a creat un basm, care nu seamănă deloc cu adevărul. Ar fi amuzant dacă nu ar fi tragic”.

Potrivit sinopsis-ului oficial, „Pistol” urmărește „revoluția rock and roll” condusă de faimoasa trupă punk.

Foto: Getty Images/ Guliver.