Rock News

Top 5: Cele mai faine albume lansate de Maynard James Keenan (feat. Tool, Puscifer, A Perfect Circle)

De ziua solistului Maynard James Keenan, îți prezentăm cele mai tari cinci discuri la care a lucrat alături de colegii de la Tool, Puscifer și A Perfect Circle.

Hai să nu ne ascundem după deget – de solistul Maynard James Keenan nu ai cum să nu fi auzit până acum. Fie că ți l-a recomandat cineva în treacăt ca reprezentant al creativității în lumea muzicii rock, fie că ai ascultat vreuna dintre trupele din care face parte, sigur știi măcar o boabă de informație despre el. Noi venim astăzi în completarea a ceea ce știi tu deja cu informații mișto, dar și cu un top cu ajutorul căruia să îi sărbătorim ziua de naștere (info. numero 1).

Keenan s-a aventurat în multiple domenii de-a lungul vieții sale – de la actorie și modelling într-un pamflet (în revista Pop Smear din mai/iunie 1999) până la producția de vin (info numero 2, 3 și 4 deja). Noi ne vom concentra, astăzi, pe materialul muzical lansat de Maynard, care face parte din mai multe proiecte muzicale. Cele mai cunoscute dintre ele sunt trupele A Perfect Circle, Puscifer și, bineînțeles, Tool.

Weekend-ul ăsta, am zis să facem treaba așa cum se cuvine. Așa că, după ce am ascultat toate discurile lansate de Keenan în cadrul celor trei grupuri (și după ce am luat o gălăgie de notițe), am întocmit un top 5 cu cele mai tari albume. Iată ce a ieșit:

5. Tool – Lateralus (2001)

4. A Perfect Circle – Mer de Noms (2000)

3. Tool – Fear Inoculum (2019)

2. Puscifer – Existential Reckoning (2020)

1. A Perfect Circle – Eat the Elephant (2018)

Foto:  Fred Moocher (via Facebook, Hard Force)