Rock News

U2, Bruce Springsteen, printre artiștii care au participat la stream-ul live al Global Citizen, „Stand Up for Ukraine”

Bono și The Edge au interpretat acustic melodia „Walk On”, cu versuri noi, inspirate de situația ucrainenilor.

U2, Bruce Springsteen, Ozzy Osbourne, Bon Jovi, Kacey Musgraves și Carole King s-au numărat printre artiștii care au participat la stream-ul live al Global Citizen, „Stand Up for Ukraine”, care a chemat liderii lumii să strângă fonduri pentru a ajuta refugiații din țara devastată de invazie.

În timp ce majoritatea artiștilor implicați au trimis mesaje de susținere ucrainenilor, Bono and the Edge de la U2 au oferit în schimb o variantă acustică a hitului lor „Walk On”, care conținea versuri actualizate inspirate de lupta poporului ucrainean. (Bono a scris anterior o poezie inspirată din Ucraina, care a fost citită de Nancy Pelosi).

„Oamenii curajoși ai Ucrainei luptă pentru libertatea lor – și pentru a noastră – în fața unei violențe de nedescris și a unei invazii nedrepte”, a spus duo-ul U2 despre invazia Rusiei. „Peste 4 milioane de oameni, majoritatea femei și copii, au fost nevoiți să fugă pentru a-și salva viața – o populație aproape de dimensiunea Irlandei. Lumea trebuie să se ridice și să stea alături de ucraineni acum, de cei care luptă și de cei care au fugit și să fie alături de refugiați de pretutindeni care au fost forțați să plece din casele lor și de pe pământurile lor”.

Roman Iagupov, solistul formaţiei Zdob şi Zdub din Republica Moldova, s-a alăturat campaniei Global Citizen "Stand Up For Ukraine" şi îi îndeamnă pe oameni să doneze pentru copiii ucraineni refugiaţi.

Foto: Getty Images/ Guliver.