Rock News

„Pistol”, mini-serialul despre Sex Pistols al lui Danny Boyle, va avea premiera pe 31 mai

„Pistol”, mini-serialul de șase episoade despre legendarul chitarist Sex Pistols, Steve Jones, va avea premiera pe 31 mai exclusiv pe Hulu în S.U.A. și pe Disney+ în Marea Britanie, Irlanda, Canada, Australia, Noua Zeelandă și Singapore.

Bazat pe memoriile lui Jones din 2018, „Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol”, serialul, regizat de câștigătorul premiului Oscar Danny Boyle, a fost creat de Craig Pearce și scris de Pearce și Frank Cottrell Boyce.

"Pistol" se va concentra pe Steve Jones, unul dintre fondatorii Sex Pistols, la mijlocul anilor '70, de la tânărul analfabet crescut în Londra, trecând prin "Sex" - boutique-ul lui Vivienne Westwood și Malcolm McLaren, unul dintre primele centre de cultură punk din Londra și va vorbi de ascensiunea și destrămarea trupei.

Miniseria a reaprins neînţelegerile vechi dintre foştii membri ai trupei, care a activat între 1975 - 1978.

Într-un interviu acordat în aprilie 2021 ziarului Sunday Times, Johnny Lydon a spus că, fără consimţământul sau participarea lui, a fost scris scenariul şi a fost selectat actorul care urmează să îl interpreteze. El a punctat că a fost „pus la colţ ca un şobolan”.

Johnny Lydon i-a dat în judecată pe foștii colegi pentru a-i impiedica să folosescă muzica trupei în film, însă a pierdut procesul.

Danny Boyle este cunoscut pentru „Transpotting” şi „Slumdog Millionaire”, pentru regia căruia a fost premiat cu Oscar.

Foto: Getty Images/ Guliver.