Rock News

Prima înregistrare Metallica a „Hit The Lights”, cu Dave Mustaine, va fi reeditată pe vinil

Prima înregistrare Metallica a „Hit The Lights” din 1982, cu fostul coleg de trupă Dave Mustaine, urmează să fie reeditată pe vinil în aprilie. Este pentru prima dată când va fi disponibilă din 1984 încoace.

„Hit The Lights” va apărea în reeditarea aniversară de 40 de ani a compilației „Metal Massacre”, care a fost disponibilă din 1982 până în 1984. Reeditarea – programată să fie lansată pe 22 aprilie – va marca prima dată când înregistrarea rară este disponibil din 1984.

Înregistrarea din 1982 a „Hit The Lights” include un solo la chitară interpretat de Dave Mustaine. Mustaine a cântat în Metallica timp de 11 luni înainte de a fi dat afară din trupă, cu puțin timp înainte să înregistreze albumul de debut din 1983, „Kill Em All”. După plecarea sa, Mustaine avea să formeze propria sa trupă de thrash metal, Megadeth.

„Hit The Lights” a fost ulterior reînregistrat cu un solo de chitară al lui Kirk Hammett pentru albumul de debut Metallica.

Reeditarea „Metal Massacre” este limitată la 5.000 de exemplare presate pe vinil „ruby red” pentru aniversare, în timp ce 2.000 de exemplare suplimentare vor fi tipărite pe vinil transparent și vor putea fi achiziționate prin intermediul site-ului Metallica.

Foto: Getty Images/ Guliver.