#PieseleVieții

#PieseleVieții lui Claudiu Cîrțînă | Chestionar muzical ROCK FM

Claudiu este colegul nostru care se asigură că la Rock FM auziți chiar și octavele cele mai de jos ale vocii umane. Și deși vocea sa gravă îl face să pară un dur la prima vedere, vă garantăm că el este un om cald, amuzant, spontan și profund.

Despre pasiunea lui pentru rock o să-l lăsăm chiar pe el să vorbească: „Rock-ul este uneori perceput ca o aglomerare nebună de sunete aspre, ca o energie de nestăvilit. Pe mine mă îmblânzește și-mi trezește sentimente plăcute. Muzica asta reușește să scoată binele din mine, oriunde ar fi el ascuns. Când ascult rock nu aud haos, nu mă cufund în stări neplăcute, ci văd elefanți mov și unicorni zburdalnici.”

 Cu Claudiu Cîrțînă vă întâlniți în fiecare weekend de la 12.00 la 16.00, pe Rock FM. Însă, acum puteți asculta și care sunt #PieseleVieții sale.

  1. Prima melodie pe care ți-o amintești.

        „TNT” de la AC/DC. Am ascultat-o la casetofonul cu căști al verișorului meu din Vălenii de Munte, Dragoș Gorun. Ne vedeam o singură dată pe an, în vacanțele de vară, la bunici, la Stoina. A fost sufletist și mi-a întins și mie căștile. Eram în gradină, printre câteva rânduri de viță-de-vie.

   2. Prima melodie de care te-ai îndrăgostit.

    „Hallowed Be Thy Name” de la Iron Maiden. Eram în Școală Generală și descopeream muzică împreună cu bunul meu prieten Zolico Galambfalvi. Ascultam la niște râșnițe de casetofoane (Stereo Spatial) casetele pe care le avea fratele lui, Karoly, adevărate comori.

      De cântecul ăsta sunt îndrăgostit în continuare și mă bucur de fiecare dată când îl ascult.

    3. Primul album pe care l-ai cumpărat.

  Surpriză! Primul album pe care l-am cumpărat a fost unul de hip hop – „Naughty By Nature” – Naughty By Nature. I-a urmat la scurt timp „The Black Album” de la Metallica.

4. Primul concert la care ai fost.

  Un concert cu Voltaj și cu Laura Stoica la Sala Polivalentă din Tg. Jiu.

 5. Melodia care te face să dansezi.

   Urșii dansează doar dacă sunt dresați. Dar, dacă ar trebui s-o fac și pe asta, cred că alegerea ar fi „Baby Got Back” de la Sir Mix-A-Lot.

 6. Melodia care te face mereu să plângi.

Nu sunt piese care să mă facă să plâng. Sunt doar cele care îmi pot accentua o stare mai întunecată, tocmai din cauza asta, atunci când sunt mai deprimat, evit să ascult anumite cântece. Într-o coloană sonoră a depresiei mele, ar deschide calea Loreena McKennitt cu „Bonny Portmore”.

       

7. Melodia care nu îți iese din cap.

      „Bum – Rush” de la Body Count.

8. Albumul care ți-a schimbat viața.

     În 1996 am descoperit „Sensul Vieții”, albumul de la Stepan Project. Avea să-mi influențeze viitorul pentru că, după ce am ascultat recitativele, mi-am dorit să fac și eu ce am auzit acolo, actorie de voce. Pe atunci nu știam că îi zice așa, eram abia în zorii carierei mele în radio.

9. Melodia cu care te-ai trezi zilnic.

 Zilele astea chiar mă trezesc cu o piesă în cap. Îmi place foarte mult.

10. Piesa care te definește.

Nu cred că e doar o piesă care să mă definească, așa că voispune mai multe. Hakuna matata!