Rock News

Cele mai frumoase melodii ale lui George Harrison

De la cariera sa solo până la timpul petrecut cu Fab Four, George Harrison a fost unul dintre cei mai talentați compozitori din lume. Și nu trebuie să ne credeți pe cuvânt, îi puteți asculta muzica.

Cu toate că relațiile dintre el și McCartney nu au fost ca pe roze în perioada când amândoi făceau parte din The Beatles, totuți, cei doi au reușit să îngroape securea războiului înainte de moartea lui George Harrison din 2001.

La moartea colegului său, George Harrison, Paul McCartney a fost întrebat despre prietenia lui cu acesta și a avut câteva cuvinte înduioșătoare de spus, descriindu-l pe „Quiet Beatle” drept un om care „nu a suferit cu plăcere proștii”.

Întrebat care este melodia lui favorită de la Geroge Harrison, Paul McCartney a răspuns într-un interviu din 2020 fără să stea prea mult pe gânduri: „”Here Comes The Sun”. Este o melodie genială și genul de cântec care este cu adevărat bun în vremuri ca acestea”.

1. Here Comes The Sun (Abbey Road)

2. Something (Abbey Road)

Favorita lui Frank Sinatra, carea numit-o „cel mai frumos cântec de dragoste scris vreodată”.


3. Handle With Care (Traveling Wilburys Vol. 1)

Una dintre primele melodii pe care Harrison le-a pis pe masă când el și Jeff Lynne au creat supergrupul Traveling Wilburys cu Bob Dylan, Tom Petty și Roy Orbison. De atunci, a fost reluată de mulți artiști, de la Jenny Lewis la Stephen Stills și Judy Collins.

4. Marwa Blues (Brainwashed)

O piesă instrumentală care apare pe ultimul album de studio al lui Harrison, „Brainwashed”. Și ea, și restul albumului au fost completate pentru lansare de fiul său Dhani și de colegul său de trupă din Travelling Wilburys, Jeff Lynne.

5. All Those Years Ago (Somewhere in England)

Omagiul adus de Harrison lui John Lennon, după moartea sa din 1980. Piesa servește, de asemenea, ca o mică reuniune, deoarece la tobe este Ringo Starr și Paul McCartney (împreună cu soția sa, Linda) se alătură pe voce.

6. What Is Life (All Things Must Pass)

Al doilea hit al lui Harrison în Top 10 în SUA. Scrisă inițial pentru ca prietenul său Billy Preston să o înregistreze, melodia a devenit în scurt timp un clasic și de atunci a fost folosită cu mare efect în filme precum „Goodfellas” și „This Is 40”.




7. While My Guitar Gently Weeps (1968)

De pe „The White Album”. Cel mai bun prieten al lui Harrison pe atunci, Eric Clapton (acest lucru s-a schimbat când Clapton s-a îndrăgostit de Patti, soția lui Harrison) cânta la chitară. Harrison a spus că nu și-ar putea imagina ca un Beatles să cânte melodia și că are nevoie de muzicieni din afară.

8. My Sweet Lord (1970)

Încă este o definiție simplă a filosofiei de viață a lui Harrison.

9. I Me Mine (1970)

Ultimul cântec al The Beatles înregistrat vreodată a fost compus de Geroge Harrison.

10. Blow Away (1979)

„Blow Away” a apărut pe albumul omonim al lui George Harrison din 1979, pe care l-a produs într-un moment foarte fericit al vieții sale: proaspăt căsătorit cu Olivia Trinidad Arias și proaspăt tătic. Single-ul a fost un hit nr. 51 în U.K. și numărul 16 în S.U.A.