Rock News

System Of A Down: Basistul Shavo Odadjian explică de ce trupa sa este atât de relevantă

Basistul Shavo Odadjian (System Of A Down) enumeră doar câteva dintre motivele pentru care formația lui s-a bucurat de succesul răsunător din ultimele decenii.

Dacă ești fan al muzicii rock, este imposibil să nu știi măcar câteva piese ale formației americane de origine armeană System Of A Down. Artiștii și-au creat un renume încă din anii ’90 și, atâtea decenii mai târziu, muzica lor încă este extrem de relevantă. Dar ce i-a diferențiat pe băieți de celelalte trupe de la momentul respectiv și care este secretul succesului de până acum (chiar și într-un moment în care au doar două piese lansate în ultimii șaptesprezece ani)?

Într-un interviu acordat pentru KROQ de către basistul Shavo Odadjian și preluat de Blabbermouth, Ultimate Guitar relatează că se poate identifica un răspuns la întrebarea asta.

„A fost vorba de multe lucruri,” spune artistul. „Muzica, în primul rând, pur și simplu am cam făcut ce am vrut. Nu era vorba că celelalte materiale nu erau bune. Am fost inspirați de multe lucruri. Ascultăm foarte multă muzică. Daron (Malakian) ascultă foarte multă muzică, (la fel și) Serj (Tankian) (și) John (Dolmayan). Și cred că mai este vorba și de aranjament,” susține el.

Odadjian afirmă, de asemenea, că fiecare dintre colegii lui are câte o abilitate care să îl scoată în evidență: „Daron are o ureche, un stil și o abilitate de a compune incredibile. [...] Apoi avem abilitățile vocale ale lui Serj – care nu sunt normale. Și stilul lui John la tobe, este ce este. Dar da, există o diferență și pur și simplu am urmat cursul lucrurilor,” mai spune el.

Din cauza diferențelor în abordare, cei patru muzicieni nu au mai putut scoate niciun album încă din 2005, când au lansat Hypnotize”. În 2020, însă, artiștii au reușit să colaboreze pentru două melodii – „Protect The Land” și „Genocidal Humanoidz”. Ambele piese au îmbrăcat forma unui act caritabil pentru victimele conflictului din Nagorno-Karabah, iar băieții au încercat să strângă fonduri și prin mediul vizual.

Foto: Facebook, System Of A Down, Greg Watermann