Rock News

Floor Jansen: Top 5 coveruri neașteptate înregistrate de solistă

De la melodii auzite pe scena concursului Eurovision și până la piese incluse pe coloanele sonore ale unor animații îndrăgite, iată cu ce coveruri ne-a surprins Floor Jansen cel mai tare.

Deși Floor Jansen este extrem de cunoscută pentru rolul pe care îl are în grupul de metal simfonic Nightwish, artista și-a început cariera muzicală cu mult timp înainte de a să alătura formației. Aventura ei alături de diverse trupe a început în adolescență, iar de atunci nu a ajuns la final.

Primul grup alături de care Floor a cântat a fost tot unul de metal simfonic: After Forever, cunoscut inițial sub numele de Apocalypse. În momentul în care s-a alăturat grupului, Jansen avea numai șaisprezece ani, iar colaborarea cu colegii din After Forever a durat mai mult de un deceniu, timp în care Jansen a reușit să devină și unicul compozitor.

După cinci albume lansate, a venit momentul ca Floor să meargă mai departe, iar următorii șapte ani ne-au arătat-o pe solistă într-o altă lumină – alături de ReVamp. Din fericire pentru noi, artista nu s-a limitat la formația asta, ci, în paralel, a început și colaborarea cu Nightwish.

Abia în 2020, însă, cântăreața și-a început și cariera solo și a început să lucreze la un album numai al ei. Decizia asta a fost, probabil, motivată de participarea ei la ediția din 2019 a concursului olandez „Beste Zangers” . De atunci, Jansen a lansat numeroase coveruri pe canalul său de YouTube.

Astfel, iată că am avut câteva surse de încredere pentru a-ți aduce topul de astăzi cele mai reușite coveruri făcute de Floor Jansen. Aruncă o privire mai jos și spune-ne sincer: tu ai fi adăugat alte piese?

5. Loreen - „Euphoria”

4. Heart - „Alone”

3. Rolf Sanchez - „Qué Se Siente”

2. Kadawatha - „Agape”

1. Idina Menzel, Aurora - „IntoThe Unknown” (Frozen II)

Foto: Facebook, Floor Jansen