#PieseleVieții

#PieseleVieții lui Lucian Boariu | Chestionar muzical ROCK FM

Lucian de la Rock This Way e un adevărat exemplu de om care trăiește cu muzica în sânge because he was Born This Way.

E un veteran în ale radioului, cu care cochetează încă din mileniul trecut, după cum spune el. Adică din 1992, ca să fim exacți. Este un mare fan al rockului britanic. Atât cel clasic, cât și cel contemporan. Așa că suntem tare curioși care sunt #PieseleVieții sale. La Rock FM ne încântă zilnic, de luni până vineri, între orele 13:00 și 16:00.

Prima melodie pe care ți-o amintești.

Prima melodie pe care mi-o amintesc e „Waterloo” a trupei ABBA. O ascultau părinții mei pe un casetofon mono. Mai târziu aveam să aflu că Waterloo a câștigat concursul Eurovision în 1974, anul în care m-am  născut.

ABBA - Waterloo

 

Prima melodie de care te-ai îndrăgostit.

Prima melodie de care m-am îndrăgostit a fost „Learning to Fly” cu Tom  Petty and the Heartbreakers. Așa cum îi spune titlul, „Learning to Fly” am descoperit-o la finalul adolescenței, la 19 ani, pe un CD cu Greatest Hits din 1993. A fost de altfel primul CD pe care l-am ascultat, pe CD player-ul meu nemțesc.

Tom Petty and the Heartbreakers - Learning to Fly


Primul album pe care l-ai cumpărat.

Primul album pe care l-am cumpărat a fost un disc de vinil, Celelalte Cuvinte, din 1987, cu faimoasa coperta cu pătrățele multicolore. Nimic nu e întâmplător. Am aflat peste ani că solistul Călin Pop e născut în aceeași zi cu mine, pe 19 decembrie.

Celelalte Cuvinte - Fântâna suspinelor (recitativ: Florian Pittiș)

 

Primul concert la care ai fost.

Din câte îmi amintesc, a fost concertul Prodigy de la Sala Polivalentă, din 1995. Pe-atunci aveam vreo 20 de ani și tot de-atunci datează pasiunea mea și pentru muzica electronică. Și nu orice fel de muzică electronică, ci electro-rock, hardcore.

Prodigy - Firestarter


Melodia care te face să dansezi.

Melodia care mă face să dansez vine tot din zona muzicii electro, se numește „We Come 1” și aparține trupei britanice Faithless. I-am văzut live, de două ori, la Arenele Romane în 2005 și la B’Estfest în 2010. Și au sunat al naibii de rock! Piesa asta e nelipsită de la party-urile de acasă, de pe consola mea de DJ.

Faithless - We Come 1

Melodia care te face mereu să plângi.

Melodia care mă face mereu să plâng este un cover, „Hurt”, în versiunea Johnny Cash. Originalul îi aparține trupei Nine Inch Nails, fiind o compoziție a lui Trent Raznor din 1994. Varianta lui Johnny Cash a apărut în 2002 și a devenit testamentul lui muzical. Cântecul acesta m-a însoțit în câteva momente personale foarte grele.

Johnny Cash - Hurt

 

Melodia care nu îți iese din cap.

Cea care nu-mi iese din cap, cel puțin în această perioadă, este „Caffe Sospeso” a trupei The Mono Jacks. Asta pentru că o seară „rockmantică” s-ar putea întâmpla într-o cafenea, iluminată de un albastru electric. O cafenea în care intră el, îmbrăcat elegant, dansând sub reflector ca Bryan Ferry sau ca David Bowie, lângă un tonomat; de-acolo se aude, pe repeat, la nesfârșit, cântecul ăsta. Un cântec de stare, în așteptare. Atunci când însuși timpul rămâne suspendat...

The Mono Jacks - Caffe sospeso



Albumul care ți-a schimbat viața.

Albumul care mi-a schimbat viața este „So” (1986) al lui Peter Gabriel, un artist complet, pe care îl iubesc și pe care tare mă bucur că l-am văzut live în viața asta, pe 8 mai 2014. „So” e un album care a dat piese precum „Red Rain”, „Sledgehammer”, „Don't Give Up (feat. Kate Bush)”, „Mercy Street si Big Time”. Însă cântecul meu preferat de pe acest album rămâne „In Your Eyes”, pentru poezie și emoție.

Peter Gabriel - In Your Eyes


Melodia cu care te-ai trezi zilnic.

Melodia cu care m-aș trezi zilnic, în loc de alarmă, ar putea fi cântecul pe care l-am ascultat pe Spotify, cel mai mult, anul trecut. E vorba despre „Futureproof”, piesa trupei Nothing But Thieves, o trupă englezească de rock alternativ și indie rock, iar pentru mine - o adevărată revelație. Cântecul ăsta are energie, forță, balls și-abia aștept să-l aud live, la Summer Well, în august.

Nothing But Thieves - Futureproof

Piesa care te definește.

Piesa care mă definește este „The Passenger” a lui Iggy Pop, cântată împreună cu prietenul său, David Bowie, alți doi artiști pe care îi iubesc. Și-mi amintesc că piesa asta am descoperit-o la radio, pe-o bandă de magnetofon, pe care scria cu marker negru 1977. „The Passenger” e-un cântec care vorbește despre mine, un simplu călător prin viața mea și-a altora.

Iggy Pop - The Passenger