#PieseleVieții

#PieseleVieții lui Cristian Hrubaru | Chestionar muzical ROCK FM

„Inutil să îți spun care e muzica pe care o iubesc!”, asta afirmă șefu’ rockerilor de la Rock FM, Cristian Hrubaru. Noi l-am convins să ne spună, însă, care sunt #PieseleVieții lui. Și bine am făcut!

Pentru mai multe detalii îl lăsăm chiar pe el să vorbească:

„Sunt cetățean român de proveniență vrânceană, cu apucături de rocker, port 44 la bocanci, ador să mă dau cu motocicleta, sunt căsătorit, posesor fiică (o cheamă IRIS), absolvent al unui liceu de Marină, și, mai acu' spre bătrânețe, și al unei facultăți de jurnalism.  
Radio… îl fac cu pasiune din 1993, și abia odată cu apariția Rock FM, pot afirma că mi-am văzut visul cu ochii, satisfacția profesională supremă. Să te lase cineva să pui rock pe radio și să mai fii și plătit pentru asta, dacă nu-i noroc, atunci ce e? :)  Altceva? S-ar putea să mă mai fi văzut uneori pe la televizor, pe la concerte sau aiurea prin țară, cu motorul.”
Cristi vă ține companie pe drumul spre casă, de luni până vineri, la Rock Driver, de la 16.00 la 19.00, pe Rock FM.

Prima melodie pe care ți-o amintești.

Uite, ăsta e chiar un exercițiu greu de memorie. Mă chinui să-mi aduc aminte ce-mi cântă mama când eram bebe în brațele ei. Cred că o puneam în mare dificultate dacă o sunam acum s-o întreb. Din păcate, acest lucru nu-l mai pot face. Cred totuși ca prima de care îmi amintesc e „Drumurile noastre”- Dan Spătaru

sau Mirabela Dauer – „Roata morii”. 

Sau „Macarale” - Trio Grigoriu

Nu știu care a fost prima, dar sigur e una din ele.

Prima melodie de care te-ai îndrăgostit.

Eram topit după o fată din clasă, undeva printr-a IV-a. Îi plăcea tare BZN – „Blue Eyes” 

Atât eram de în limbă după ea, încât credeam că-mi place și mie. Deci, asta rămâne !:)

Primul album pe care l-ai cumpărat.

Vinil Iris 1, de la librăria din cartier. Prin 1984 sau 85, se cam dădeau pe sub mână. A trebuit să vând sticle și borcane ca să am bani de albumul ala. Cred că m-a ajutat puțin și mama, fără să știe. Am șterpelit câțiva lei și de la ea, că prea lăsa ostentativ portofelul aiurea prin casă. Parca mă ruga! :)

Primul concert la care ai fost.

Iris la Casa de Cultură din Focșani, nu mai știu cu exactitate anul…80 și ceva.

Melodia care te face să dansezi.

Fără să stau prea mult pe gânduri, cred că și atunci când o să „sar în ladă”, cu prieteni și neamuri la căpătâiul meu, dacă dă play cineva la „You can call me Al”  a lui Paul Simon , există mari șanse ca eu să mă ridic și să dansez.

Nu-mi pot controla corpul, pur și simplu, atunci când o aud. După accidentul de motocicletă din 2017, am dansat în cârje ascultând-o. Mă durea, dar nu mă opream! :) Atunci s-a pus problema în familia mea să-mi facă un doctor și un control la cap. :)

Melodia care te face mereu să plângi.

Nu reușește de fiecare dată să mă facă sa plâng, dar mă tulbură foarte tare când ascult “One More Light” de la Linkin Park. Versurile alea, felul în care o cântă Chester, strigătul acela … 

Melodia care nu îți iese din cap.

Am văzut la un moment dat o fotografie cu Eric Cantona. Zile la rând am fredonat „Once” - Liam Gallager. În clipul piesei apare legendarul fotbalist. Nu numai că sunt topit după piesa asta, dar de fiecare dată când ceva îmi amintește de ea, nu mi-o scot din minte zile întregi… Uneori mă abțin, alteori o cânt ca nebunul în mașină sau când sunt singur acasă…

Albumul care ți-a schimbat viața.

E mult spus că mi-a schimbat viața, însă albumul care m-a năucit cel mai tare și mi-a deschis și mai mult supapele a fost primul album AC/DC cu Brian Johnson, „Back în Black” 1980. L-am ascultat cap-coadă de sute de ori. O mai fac și astăzi cu aceeași plăcere, în mașină sau pe motor, la drum lung.


Melodia cu care te-ai trezi zilnic.

Am avut de-a lungul vremii tot felul de melodii pe post de sunet de deșteptare la telefon, în perioada în care făceam matinal la radio. Singura care NU m-a făcut sa înjur a fost Paul McCartney - My Brave Face.


Piesa care te definește.

Nu s-a scris încă! :))))))))))