Rock News

Bobby Keller: Iată care este cea mai bună melodie semnată Type O Negative

Prolificul chitarist Bobby Keller le dezvăluie fanilor care este piesa lui favorită din repertoriul veteranilor Type O Negative.

De-a lungul carierei sale, chitaristul Bobby Keller a urcat pe scenă alături de formații arhi-cunoscute precum Avatar, Evanescence, Hellyeah, Mastodon, Gojira, Nonpoint și Jonathan Davis (Korn). Muzicianul s-a lansat în 2009, oferind scenei rock o nouă imagine cu ajutorul stilului său unic de a cânta. Inspirația lui vine de la mai-marii ce l-au precedat: Eddie Van Halen, Joe Satriani și Dimebag Darrell, însă artistul reușește să îmbine cu succes elemente de blues și heavy metal.

Printre cei care l-au inspirat, însă, afirmă artistul pentru publicația online Revolver, se numără și Type O Negative. Iar, întrebat care este singleul său preferat din repertoriul grupului a cărui activitate a încetat odată cu moartea solistului Peter Steele, chitaristul a ales „Anesthesia”.

Îmi amintesc că am auzit piesa pentru prima oară prin perioada în care a apărut pe piață (n.r. în 2003). Am cumpărat CD-ul (Life Is Killing Me), iar ăsta a fost cântecul pe care l-am ținut pe repeat. Am fost foarte atras de melodiile și ritmurile heavy. Deși nu îmi plăceau în mod special fast thrashul sau speed metalul la momentul respectiv, mi-a satisfăcut oricum urechile și mi-a oferit o experiență emoțională puțin diferită față de cele cu care eram obișnuit,” explică muzicianul.

Foto: Facebook, Bobby Keller, @manticore.media