Rock News

Aerosmith anulează turneul european 2022

Turneul european al Aerosmith, care era programat să aibă loc în 2021 și a fost amânat apoi pentru 2022, a fost acum anulat oficial.

Trupa au anunțat decizia de a renunța la spectacole într-o declarație:

„Cu regret profund, trebuie să anunțăm că turneul nostru european, programat să aibă loc în iunie și iulie 2022, a fost anulat. Am continuat să monitorizăm situația COVID în curs și cu incertitudinea asociată cu privire la logistica călătoriilor și prezența continuă a restricțiilor COVID și a altor probleme, a devenit clar că nu va fi posibil să continuăm cu spectacolele noastre de vară în regiune. Sănătatea, siguranța și bunăstarea fanilor noștri este prioritatea noastră numărul unu”.

În iunie anul trecut, chitaristul Aerosmith Brad Whitford a spus că are „îndoieli” cu privire la faptul că trupa va putea vreodată să cânte din nou live. Chitaristul în vârstă de 69 de ani, care este membru al Aerosmith din 1971, a pictat o imagine sumbră a viitorului trupei în timpul unei apariții în seria de interviuri a lui Joe Bonamassa „Live From Nerdville”.

El a spus: „Turneul european, au încercat să planifice unul [în 2020] și vorbesc despre [2022]. Este un vis acum. Nimic nu se va întâmpla mult timp. Uneori nu sunt sigur ce e în capul partenerilor mei când sunt de părere că acest lucru se va întâmpla”.

„Există un alt lucru interesant când mergi în Europa acum din cauza Brexit-ului – este mult mai greu să obții vize de muncă din cauza asta. Acesta va fi un cu totul alt coșmar. Adică, am îndoielile mele cu privire la faptul că Aerosmith va mai concerta vreodată pe aceste scene pentru că vârsta devine un factor real. Și este ceea ce este."

În 2016, toboșarul Aerosmith, Joey Kramer, a recunoscut într-un interviu pentru Rolling Stone că problemele de sănătate cu care se confruntă membrii grupului le îngreunează sarcina să cânte la nivelul la care erau obișnuiți.

Foto: Getty Images/ Guliver.