Rock News

Melodiile care spun povestea vieții lui Dave Grohl, alese de el

Dave Grohl este un om cu multe talente: compozitor, baterist, solist, cel mai cool tată din lume și „good guy”.

Premiat și favorit al topurilor cu Nirvana și Foo Fighters, erou cult underground cu Scream și omul care speră ca trupele să intre în studioul în care se află și să cânte la tobe pentru ele, Gorhl este invitat pe multe piese și este compozitor la altele, de la Nirvana și Foo Fighters până la Queens of the Stone Age și chiar Tenacious D sau Them Crooked Vultures.

Grohl a mai avut colaborări mai puțin popularizate și cu David Bowie, Nine Inch Nails, Iggy Pop și Tom Petty și The Heartbreakers pentru a numi câteva, pe lângă cea mai nouă și foarte popularizată, cu Mick Jagger.

Cariera sa profesională în muzică a început în spatele tobelor. La 17 ani, s-a alăturat favoriților underground din Washington DC, Scream, iar când s-au desființat, a cerut un sfat unui prieten comun și a fost îndreptat către o trupă numită Nirvana, în căutarea unui baterist.

Dar care sunt melodiile lui favorite, trupele care l-au inspirat Grohl? Grohl ne-a făcut el însuși un playlist cu cele mai importante melodii care spun povestea vieții lui.