Rock News

Brent Smith susține că noul album Shinedown va fi unul controversat

„Încercăm să fim foarte sinceri și foarte reali. În multe feluri, ăsta este un album foarte umanitar,” explică solistul.

La aproape patru ani de la lansarea celui mai recent album de studio, băieții de la Shinedown încep să ne ofere informații despre un nou material. Pe când „Attention Attention” avea scopul de a-i „ajuta pe oameni să își recapete empatia unul pentru celălalt” și spunea o poveste despre membrii grupului, noul album va fi unul „controversat”, declară solistul Brent Smith.

Artistul a mărturisit pentru cei de la postul radio 95.9 The Rat (via Blabbermouth) că trupa a vrut „să scoată totul la înaintare”.

„Și ce vreau să spun cu asta este că am demonstrat că putem crea aceste albume în care este implicată foarte multă abilitate muzicală și ne-am stratificat albumele pe parcursul anilor pentru că iubim muzica și iubim sunetul și încercăm să facem albume cinematografice,” spune Brent.

Având în vedere că la album s-a lucrat anul trecut și anul ăsta, povestește el, este clar că e inspirat din întâmplările devastatoare de pe perioada pandemiei. „Și vorbim pe materialul ăsta, și ne exprimăm pe discul ăsta – nu batem apropouri despre anumite subiecte. Încercăm să fim foarte sinceri și foarte reali. În multe feluri, ăsta este un album foarte umanitar,” explică solistul.

Cert este că noul album Shinedown este un material pe care membrii trupei au simțit nevoia să vorbească despre subiecte pe care nu le-au mai abordat până acum. „[…] Este un album pe care cred că mulți oameni îl vor găsi controversat, cred că unii oameni îl vor considera foarte provocator, mai ales pentru Shinedown, dar este, de asemenea, ceva ce simțim că este foarte important și chiar necesar...” explică el.

Și tocmai ca să ne mai lămurim un pic despre ce este vorba, Shinedown urmează să ne ofere prima melodie de pe disc luna viitoare.

Foto: Facebook, Shinedown