Rock News

Tarja Turunen și-a lansat prima carte, „Singing In My Blood”: „A fost un proces de vindecare”

Tarja Turunen tocmai și-a lansat prima carte, „Singing In My Blood”, iar pentru promovarea acesteia a vorbit cu Talk Radio Europe despre modul în care a gestionat faptul că nu a putut cânta live timp de aproape doi ani din cauza pandemiei.

„Începutul a fost dur, trebuie să spun”, a spus ea. „Am primit o lovitură – o lovitură mentală – [și], de asemenea, o lovitură fizică din cauza faptului că nu știam ce se întâmplă, cât timp trebuie să așteptăm, despre ce este vorba.

Dar apoi am aflat că nu este nevoie să lupt împotriva universului — adică sunt doar un om și trebuie să găsesc din nou inspirația și trebuie să-mi găsesc muza. Și am găsit-o. Și acest proiect cu cartea a venit, de fapt, într-un moment perfect pentru că mi-a dat șansa să mă gândesc cu adevărat la viața mea, la ceea ce am trăit și a fost vindecare - serios, a fost un proces de vindecare. Apoi mi-am dat seama că, bine, pot să mă întorc la pian și să încep să scriu melodii noi. Și apoi, încetul cu încetul, totul a început să revină la normal, cam – fără spectacole, în regulă, fără a fi un artist de spectacol, dar oricum, un artist.”

„Singing In My Blood” a fost scrisă în ultimul an de izolare. Tarja a căutat prin zeci de fotografii și amintiri pentru a crea o carte despre viața ei în muzică. De asemenea, există contribuții de la prieteni și colegi care au jucat un rol în viața ei de pe scenă, din studio și de acasă, alături de o mulțime de fotografii nevăzute anterior, din copilărie până în zilele noastre.

Pentru mai multe informații despre „Singing In My Blood”, vizitați tarjabook.com.