Rock News

U2 lucrează la un nou album și pregătește un turneu mondial

La câteva săptămâni de la lansarea noului single “Your Song Saved My Life”, trupa U2 a dezvăluit că lucrează la un nou album, care va fi urmat şi de un turneu.

Dezvăluirile au fost făcute de The Edge, chitaristul grupului irlandez, într-un interviu pentru Rolling Stone.

“Lucrăm la o grămadă de lucruri. Mă amuz să scriu şi nu e nevoie neapărat să reflectezi asupra a ceea ce va deveni. E mai mult despre experienţa de a scrie, de a nu avea aşteptări sau limite.”, a spus The Edge care lucrează la un nou cântec împreună cu Adam Clayton.

Sunt deja cinci ani în care U2 a fost ori în concerte, ori în studio. Iar uneori, a spus The Edge este nevoie de momente de inactivitate doar pentru a asculta muzică. “Am profitat cu toţi de acest moment”.

U2 are în program o serie de concerta pentru a marca 30 de ani de la turneul Zoo TV, între 1992 şi 1993 care promova albumul Achtung Baby.

“Songs of Experience”, cel mai recent album al trupei a apărut în 2017, după care Bono, The Edge, Adam Clayton şi Larry Mullen Jr au avut două turnee internaţionale: The Joshua Tree Tour (2017 şi 2019), respectiv Experience + Innocence Tour (2018).

Foto: Getty Images/ Guliver.