Rock News

AC/DC, Deftones, Chris Cornell, Foo Fighters, printre nominalizații la categoriile rock și metal Grammy 2022

Au fost dezvăluite nominalizările la premiile Grammy 2022, AC/DC, Deftones, Foo Fighters și Chris Cornell conducând cu cele mai multe nominalizări la categoriile rock și metal.

Wolfgang Van Halen, Gojira, Mastodon, Dream Theater și Rob Zombie au primit și ei nominalizări la diferite categorii, completând paleta impresionantă de artiști rock reprezentați la ceremonia din 2022.

Nominalizările pentru cea mai bună interpretare metal – singura categorie centrată pe metal a premiilor Grammy – includ Deftones pentru piesa lor „Genesis”, Dream Theater („The Alien”), Gojira („Amazonia”), Mastodon („Pushing the Tides”) și Rob Zombie („Triumful King Freak [A Crypt of Preservation and Superstition]”).

La cea mai bună interpretare rock, Deftones a fost nominalizată din nou pentru „Ohms” alături de AC/DC („Shot in the Dark”), Chris Cornell („Nothing Compares 2 U”), Foo Fighters („Making a Fire”) și Black Pumas ( „Know You Better” [Live From Capitol Studio A]).

Pentru cea mai bună melodie rock, care poate include și hard rock și metal, Wolfgang Van Halen (Mammoth WVH) a fost nominalizat pentru „Distance”, care s-a transformat într-un omagiu emoționant adus răposatului său tată, Eddie, iar Foo Fighters pentru “Waiting on a War”. La această categorie mai sunt nominalizați și Weezer, Paul McCartney și Kings of Leon.

AC/DC a fost selectat pentru cel mai bun album rock pentru „Power Up”, alături de Foo Fighters („Medicine at Midnight”), Chris Cornell (pentru albumul său postum „No One Sings Like You Anymore Vol. 1”), Paul McCartney („McCartney III”) și Black Pumas („Capitol Cuts – Live From Studio A”).

Nominalizările au fost anunţate în direct, online, de Harvey Mason Jr., CEO-ul Recording Academy, şi mai mulţi artişti invitaţi, între care BTS şi Billie Eilish.

Academia a eliminat recent comitetele ”secrete” de selecţie, alcătuite din artişti, creatori şi experţi din industrie.

Acum, nominalizările finale au fost alese de organismul de vot extins al Grammy. Schimbarea a fost făcută după controversatele alegeri din 2020, când The Weeknd, care a avut cel mai de succes album al anului şi „Blinding Lights” cel mai de succes single de după 2000, nu a primit nicio nominalizare.

Best Alternative Music Album

Shore — Fleet Foxes
If I Can’t Have Love, I Want Power — Halsey
Jubilee — Japanese Breakfast
Collapsed In Sunbeams — Arlo Parks
Daddy’s Home — St. Vincent

Best Rock Performance

”Shot In The Dark” - AC/DC
”Know You Better (Live From Capitol Studio A)” - Black Pumas
”Nothing Compares 2 U” - Chris Cornell
”OHMS” - Deftones
”Making A Fire” - Foo Fighters

Best Metal Performance

”Genesis” - Deftones
”The Alien” - Dream Theater
”Amazonia” - Gojira
”Pushing The Tides” - Mastodon
”The Triumph Of King Freak (A Crypt Of Preservation and Superstition)” - Rob Zombie

Best Rock Album

”Power Up” - AC/DC
”Capitol Cuts – Live From Studio A” - Black Pumas
”No One Sings Like You Anymore Vol. 1” - Chris Cornell
”Medicine At Midnight” - Foo Fighters
”McCartney III” - Paul McCartney

Best Rock Song

”All My Favorite Songs” - Rivers Cuomo, Ashley Gorley, Ben Johnson & Ilsey Juber, compozitori (Weezer)
”The Bandit” - Caleb Followill, Jared Followill, Matthew Followill & Nathan Followill, compozitori (Kings Of Leon)
”Distance” - Wolfgang Van Halen, compozitor (Mammoth WVH)
”Find My Way” - Paul McCartney, compozitor (Paul McCartney)
”Waiting On A War” - Dave Grohl, Taylor Hawkins, Rami Jaffee, Nate Mendel, Chris Shiflett & Pat Smear, compozitori (Foo Fighters)