Rock News

Haken se despart de keyboardistul Diego Tejeida

„Pentru ca ambele părți să își urmeze carierele muzicale, este necesar să ne despărțim,” declară Tejeida.

Diferențele dintre membrii grupului Haken nu au mai putut fi ignorate, iar neînțelegerile dintre muzicieni au ajuns la apogeu. Rezultatul? Keyboardistul Diego Tejeida s-a văzut nevoit, conform Prog, să părăsească grupul, după treisprezece ani de colaborare cu ceilalți muzicieni.

„Dragilor, trebuie să anunțăm, din păcate, că Diego ne părăsește pentru noi orizonturi,” este declarația oficială a grupului. „Vrem să îi mulțumim pentru că a fost alături de noi în călătoria asta până acum și suntem cât de mândri se poate de muzica pe care am creat-o de-a lungul anilor,” spun ei.

Diego completează mesajul cu propria viziune asupra întâmplărilor. „Cu fiecare album și fiecare spectacol, am crescut incredibil de mult ca muzicieni, dar și ca oameni. Cu toate astea, la fel ca în fiecare relație inter-umană, uneori oamenii se depărtează,” explică Tejeida. Viziunea sa muzicală, spune el, a ajuns să difere foarte tare de cea a colegilor. „Pentru ca ambele părți să își urmeze carierele muzicale, este necesar să ne despărțim. Din motivul ăsta, călătoria mea alături de Haken a ajuns la sfârșit. Este momentul ca eu să îmi urmez inima și să merg către viziunea mea muzicală proprie,” spune el.

Haken au promis, cu ocazia asta, că ne vor oferi și vești despre muzică nouă în curând. Pentru asta va trebui, totuși, să stăm cu ochii pe ei.

Foto: Facebook, Haken